Groep Huyzentruyt steunt SOS Kinderdorpen met 24.000 euro

Groep Huyzentruyt steunt SOS Kinderdorpen met cheque van 24.000 euro

Bij Groep Huyzentruyt doen we wat we zeggen en zeggen we wat we doen ... Daarom besloten we onze visie ‘een warme thuis bieden voor kinderen en hun families’ niet alleen in theorie te delen met SOS Kinderdorpen, maar ook in de praktijk: begin 2018 besloten we om per verkochte woning 80 euro opzij te zetten voor de projecten van SOS Kinderdorpen. Een succesvol engagement, want na een klein jaar tijd kunnen we maar liefst 24.000 euro schenken!

“Groep Huyzentruyt streeft naar een warme thuis voor alle kinderen, ook voor diegenen die er alleen voor staan. Een mooi gebaar dat we bij SOS Kinderdorpen enorm appreciëren.”

-Tom Moons, Head of Partnerships & Communications bij SOS Kinderdorpen-

Tom Moons, Head of Partnerships & Communications bij SOS Kinderdorpen, stond erop Groep Huyzentruyt persoonlijk te bedanken. “Dit familiebedrijf neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op en zet zich in voor het welzijn van alle kinderen die er alleen voor staan of het moeilijk hebben. Het is een mooi gebaar dat we bij SOS Kinderdorpen oprecht appreciëren. ” 

Perspectief op nieuwe kansen

Zonder fondsen en donaties kan SOS Kinderdorpen niet werken. Dankzij de vele giften bieden duizenden families in binnen- én buitenland kinderen in nood de gepaste zorg. Transparantie is voor een fondsenwervende organisatie als SOS Kinderdorpen vanzelfsprekend. “Het bedrag van Groep Huyzentruyt zal gaan naar projecten in Burundi en Congo, waar SOS Kinderdorpen 2.000 families steunt om te voorkomen dat de kinderen er alleen voor staan. Dat doen we door samen met de families te bouwen aan betere levensomstandigheden: een duurzaam inkomen, toegang tot onderwijs, beschikbaarheid van medische zorg én ook betere huisvesting. We helpen ze bijvoorbeeld bij de aankoop van stenen of dakplaten, volledig in lijn met wat Groep Huyzentruyt dagelijks doet.”

Geen enkel kind mag alleen opgroeien

Al meer dan 65 jaar zet SOS Kinderdorpen zich in om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bieden. Niet alleen in België, maar in 135 landen wereldwijd. Omdat de organisatie vindt dat geen enkel kind zonder de liefdevolle zorg van een ouder mag opgroeien, kunnen kinderen die er helemaal alleen voor staan een nieuwe thuis vinden in een SOS familie in één van de kinderdorpen of krijgen kwetsbare families steun om op lange termijn voor hun kinderen te kunnen blijven zorgen.

Groep Huyzentruyt ondersteunt deze missie van SOS Kinderdorpen en zal ook in de toekomst geld blijven doneren per verkochte woning.

Wil je meer weten over de projecten van SOS Kinderdorpen?