Onze vaste prijsgarantie: zekerheid van een vaste prijs in onzekere tijden

Onze vaste prijsgarantie: zekerheid van een vaste prijs in onzekere tijden

25 oktober 2023

Kies je vandaag voor een nieuwbouwwoning of -appartement? Dan wil je ondanks de schommelende materiaalprijzen zeker zijn van jouw budget. Een belangrijke garantie waar je bij ons mag op rekenen: wij garanderen je een transparant en zorgeloos traject tegen een vaste prijs. In elke marktsituatie. Hoe?

Francis Vanassche, salesadviseur bij Groep Huyzentruyt, beantwoordt al jullie vragen.

Francis: “Klanten die bij ons een woning of appartement gekocht hebben, kunnen gerust zijn: wie met ons in zee gaat, krijgt onze belofte op vlak van prijs. Niet alleen ben je beschermd door de Wet Breyne, ook houden wij vast aan onze bedrijfswaarden en garanderen we een zorgeloos traject, zonder verrassingen. Daar wijken wij niet van af, ook niet wanneer externe factoren dat zouden opleggen.”

Hoe laat de prijsstijging zich concreet voelen bij GH?

Francis: “Als gevolg van de oorlog in Oekraïne, materiaalschaarste en de stijgende energie- en transportkosten is de algemene bouwkost aan een opmars bezig. Denk maar aan de hogere prijs van materialen zoals hout, isolatie, dakpannen en gevelstenen. Net zoals bij iedere projectontwikkelaar heeft deze prijsstijging ook bij ons een impact, maar wij kiezen ervoor dit niet door te rekenen aan onze klanten. Alle verkochte woningen en appartementen behouden dezelfde prijs tijdens het volledige bouwtraject. Bij Groep Huyzentruyt betekent een vaste prijsgarantie effectief een vaste prijs!”

“Net zoals bij iedere projectontwikkelaar laat deze prijsstijging zich ook bij ons voelen, maar wij kiezen ervoor dit niet door te rekenen aan onze klanten.”

Zijn er gevolgen voor de oplevertermijnen?

Francis: “We werken met een vaste oplevertermijn. Hoewel de leveringstermijnen van materialen momenteel een stuk langer zijn dan normaal, slagen we er toch in de beloofde opleveringstermijnen van onze projecten halen. Mits een extra inspanning te leveren, natuurlijk. Bij projecten die nu in verkoop gaan, communiceren we open over de opleveringsdatum. Deze datum staat vast en wordt zeker behaald. Zo kunnen onze klanten alles perfect plannen bij bijvoorbeeld de opzegtermijn van hun huurwoning of de verkoop van hun huidige woning en vermijden we vervelende situaties. Willen ze het liefst sneller verhuizen? We hebben ook een ruim aanbod aan instapklare nieuwbouwwoningen en -appartementen. De verhuisdozen kunnen dan tegen de zomer of het kerstverlof van 2022 ingepakt worden, zo snel kan het namelijk gaan.”

Hoe groot is de kans dat de opstart van de werken van nieuwe projecten uitgesteld wordt?

Francis: “Die kans is klein omdat de verkoop pas gelanceerd wordt wanneer de ruwbouwwerken gestart zijn. Eventuele stijgingen in bouwkost worden volledig door Groep Huyzentruyt gedragen. Wij nemen dus een risico en kunnen sommige projecten tegen lagere marges verkopen. Dat is onze keuze, de klant draagt hier geen gevolgen van.”

Kortom, Groep Huyzentruyt hanteert dus geen heronderhandelings- of prijsherzieningsclausule?

Francis: “Inderdaad, we willen onze klanten niet opzadelen met extra kosten die ze niet voorzien hebben in hun budget. Wanneer iemand bij ons tekent, is hij of zij op dat moment absoluut zeker over de prijs. Stijgende grondstofprijzen of duurdere materialen zullen dan ook geen enkele invloed hebben.”

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en betaalbare nieuwbouwwoning of -appartement? Wij garanderen je een transparante en vaste prijs. Zo vind je bij elk project de prijs inclusief en exclusief btw, én ontdek je meteen bij welke projecten slechts 6 % btw mogelijk is. Benieuwd? Bekijk ons aanbod.