Doe uw voordeel met de stijgende huurprijzen

Er is een groeiende vraag naar kwalitatieve huurwoningen. Aangezien het aanbod de vraag in bepaalde regio’s moeilijk kan volgen, leidt dit tot hogere huurprijzen. Een buitenkans voor wie een alternatief zoekt voor het povere rendement op zijn spaarboekje.

Het Groot Woononderzoek legde al op een pijnlijke manier de groeiende behoefte aan kwalitatieve huurwoningen bloot. Anno 2016 heeft amper 70,5% van de Belgen toegang tot een eigen woning. De andere landgenoten zijn aangewezen op een huurwoning. De redenen zijn legio: jonge starters hebben niet het kapitaal om zich een eigen woonst te verwerven; mensen die plots alleen komen te staan, hebben ook een betaalbaar dak boven hun hoofd nodig. En zo’n dak vinden blijkt een almaar grotere uitdaging. Comfortabele en energiezuinige woningen blijken moeilijk te vinden. De kandidaat-huurders betalen dan ook graag de meerprijs tegenover het marktgemiddelde als ze zich kunnen verzekeren van een lage energiekost, een lift naar de verdieping of een aangenaam akoestisch comfort.

Druk op huurmarkt

Het ziet er ook niet naar uit dat het aanbod de vraag snel zal bijbenen. Van 2015 tot 2030 zal het aantal Vlaamse gezinnen met 220.000 toenemen. Maar daar tegenover staat een dalende trend in het aantal bouwvergunningen. Tijdens de eerste 9 maanden van 2015 werden 1.014 bouwvergunningen minder afgeleverd in vergelijking met  dezelfde periode in 2014. Die terugval zit weliswaar hoofdzakelijk in de nieuwbouwwoningen. Maar de beperkte groei in appartementen (+2%) maakt dat niet goed.
Kortom, de druk op de huurmarkt zal toenemen. Vooral in de stedelijke gebieden, omdat de stad opnieuw aan populariteit wint. De jongere generaties zoeken bewust terug de stad op. Ze willen er compact wonen om financiële ruimte over te houden om te kunnen genieten van de ontspanning en faciliteiten die de stad biedt.

Tweemaal winnaar

Door de groeiende vraag naar huurwoningen, stijgen ook de huurprijzen. Voor wie een veilige investering zoekt, kan die wetenschap een motivator zijn om te beleggen in vastgoed. Met een huurwoning- of appartement wint u bovendien twee keer:

  • De gemiddelde waarde van het vastgoed stijgt jaarlijks met zo’n 3 à 4%.
  • Daarnaast heeft u maandelijks het genot van de huurinkomsten.

Groep Huyzentruyt heeft verschillende projecten in portefeuille die zich lenen als investeringsvastgoed.

Contacteer één van onze adviseurs en vraag om een rendementsberekening bij de projecten van uw voorkeur.

Wetteren