Blog epeil  

Bouwplannen in 2017? Controleer de nieuwe EPB-eisen!

13.01.2017

Als je bouw- of ingrijpende verbouwingsplannen hebt, moet je voldoen aan de EPB-eisen zoals beschreven in de energieprestatieregelgeving.

Meer info
 

De beste inbraakpreventie: je huis beveiligen

21.11.2016

Nu de herfst volop bezig is, zijn de dagen korter, natter en donkerder. De ideale omstandigheden voor inbrekers om op pad te gaan.

Meer info
traphal  

Het ABC voor de mede-eigenaars

22.06.2016

Wanneer u een instapklaar appartement koopt, wordt u mede-eigenaar van een groter geheel. In zo’n mede-eigendom heeft u bepaalde rechten en plichten.

Meer info
Wat kost een bouwgrond  

Wat is de kostprijs van bouwgrond?

23.05.2016

In dit blogbericht geven we je een indicatie van de kostprijs voor bouwgrond per regio, alsook enkele andere aandachtspunten bij de keuze van bouwgrond.

Meer info
Hypotheek herfinancieren  

Uw bestaande hypotheek herfinancieren

04.04.2016

Kunt u profiteren van de lage rentevoeten om uw hypothecaire lening te herbeleggen? We leggen uit hoe u dat correct inschat.

Meer info
Nieuw logo Groep Huyzentruyt  

Welkom bij het vernieuwde Groep Huyzentruyt!

25.02.2016

Meer dan 100 jaar geleden zag Woningbouw Huyzentruyt het licht in West-Vlaanderen. Een familiebedrijf dat kwaliteit en vertrouwen hoog in het vaandel draagt.

Meer info
Wetteren  

Doe uw voordeel met de stijgende huurprijzen

22.02.2016

Door de groeiende behoefte aan kwalitatieve huurwoningen stijgt de druk op de huurmarkt. Dat leidt tot hogere huurprijzen en dat maakt het interessant ...

Meer info
Metser  

De verschillen tussen traditioneel metselen, prefab of systeembouw

15.12.2015

Metselen, houtskeletbouw, een staalstructuur of een prefab betonstructuur, er zijn heel wat methodes om een woning te bouwen. We zetten ze op een rijtje.

Meer info
Image  

Bezoek onze kijkwoning in Oosterzele vanuit je luie zetel

27.11.2015

Eén van de meest recente aanwinsten in het kijkwoningenpark van Groep Huyzentruyt is de kijkwoning in Oosterzele. Bezoek deze woning online.

Meer info
Toekomst  

Investeer vandaag in een woning die klaar is voor de toekomst

27.10.2015

Wie vandaag bouwt of koopt bij Groep Huyzentruyt voldoet al aan de energie-eisen van morgen, lees er hier alles over.

Meer info
Dampkap  

Zo kies je de juiste dampkap

24.09.2015

Een dampkap is een onmisbare partner in je keuken: het toestel zuivert de lucht, houdt je keukenblad proper en verwijdert kookgeurtjes (bijna dagelijks).

Meer info
Huis  

Goed nieuws: je kunt meer lenen voor je woning

04.09.2015

Benieuwd of je die droomwoning uit het aanbod van Groep Huyzentruyt kunt betalen? Becijfer het snel met onze leningsimulator!

Meer info
Raam  

De voordelen van moderne ramen in nieuwbouwwoningen

03.07.2015

Ramen zijn een belangrijk onderdeel geworden voor de isolatie van een woning. Nieuwbouwwoningen worden standaard voorzien van HR++ glas. Ontdek meer.

Meer info
Image  

Creëer ruimte in een compacte woning

26.06.2015

Kleiner wonen betekent niet noodzakelijk krap wonen. Met enkele slimme interieurtrucs geef je een compacte woning toch een open en ruim gevoel. Ontdek meer.

Meer info
Image  

Gezocht: investeerders voor huurwoningen

12.06.2015

De vraag naar kwalitatieve huurwoningen biedt unieke opportuniteiten voor private investeerders. De vraag naar nieuwbouwhuurwoningen neemt sterk toe.

Meer info
sleutel op de deur woning  

Sleutel-op-de-deur bouwen is comfortabel bouwen

05.06.2015

Bouwen met de garantie op een vaste opleverdatum en een vast budget is een comfort. Dit is dankzij een sleutel-op-de-deuraannemer.

Meer info
Image  

Met een beetje hulp van de ouders

17.04.2015

Ouders kunnen hun kinderen op verschillende manieren een duwtje in de rug geven bij de aankoop van een woning. Je leest er alles over in onze blog.

Meer info
Terras  

Richt je terras in naar eigen smaak

03.04.2015

Blauwe hardsteen, een kleiklinker of een keramische tegel. Je hebt heel wat keuze om het terras te verharden. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

Meer info
Image  

Kies je bouwgrond doordacht

27.03.2015

Een bouwgrond kies en koop je op basis van financiële, emotionele en rationele factoren. Groep Huyzentruyt zet je op weg de ideale bouwgrond te vinden.

Meer info
Huyz-K gemeenschappelijke keuken  

Het nieuwe investeren: koop een kot

19.03.2015

Droomt je zoon of dochter ervan verder te studeren aan de HIEPSO of HOWEST en zoek je een kot? Waarom dan niet investeren in een eigen studentenkamer?

Meer info
 

De overheid betaalt mee aan jouw nieuwbouwwoning

06.03.2015

De overheid trekt de broeksriem momenteel sterk aan. Als gevolg daarvan werden de afgelopen jaren heel wat premies en tegemoetkomingen geschrapt.

Meer info
Image  

Doordacht streven naar een kostenoptimale woning

04.03.2015

Haal niet alleen het maximale uit je bouwbudget, maar beheers ook de woonkosten morgen en over 30 jaar. Wij zoeken voor u het ideale evenwicht.

Meer info
Image  

Charter der Woningbouwers

27.02.2015

De kandidaat-bouwers die beroep doen op een lid van het Charter krijgen de garantie dat ze met een vakbekwame en betrouwbare onderneming in zee gaan.

Meer info
 

Kies de juiste kleuren in je woning

20.02.2015

Een kleur kan een ruimte maken of kraken. De juiste kleur bepaalt de sfeer, laat een vloer of meubelstuk beter tot zijn recht komen. Lees onze tips.

Meer info
Image  

Nieuwbouw of bestaande woning kopen?

13.02.2015

Een bestaande woning kopen kost gemiddeld €252.250. Voor dat bedrag vind je ook al nieuwbouwwoningen. Bovendien scoren die op heel wat vlakken beter.

Meer info
Wet Breyne  

Wet Breyne: ruim beschermd als bouwheer

09.01.2015

Wanneer geldt de Wet Breyne en hoe biedt De Wet Breyne een sterke financiële bescherming? Dit is één van de voordelen om te kiezen voor sleutel-op-de-deur.

Meer info
Image  

Vastgoed: een rendabel alternatief voor het spaarboekje

09.01.2015

Het klassieke spaarboekje brengt nauwelijks nog wat op. Wil je je geld laten renderen op een veilige manier? Overweeg een investering in vastgoed.

Meer info
Image  

Kleiner wonen is de toekomst

09.01.2015

Compact, energiezuinig, onderhoudsarm, instapklaar en betaalbaar. Dat is in enkele kernwoorden de woonwens van de Belg samengevat. Ontdek onze oplossing.

Meer info
Image  

Kies energiezuinig, ga voor nieuwbouw

09.01.2015

Een nieuwbouwwoning is vanuit financieel oogpunt op lange termijn de slimste oplossing. Dit omdat een nieuwe woning veel energiezuiniger is.

Meer info
Dak  

Soorten daken en dakmateriaal: kies verstandig

02.01.2015

Kiest u voor een plat of hellend dak? Het is een bewuste architecturale keuze die de uitstraling van uw woning voor een groot stuk mee bepaalt.

Meer info
Raam  

Ramen en deuren kiezen: PVC, aluminium of hout?

18.12.2014

Ramen en deuren hebben een grote impact op de uitstraling van een huis. Gaat u bouwen? Sta dan lang genoeg stil bij uw keuze. Deze tips helpen bij uw keuze.

Meer info
Domotica  

Wat is de invloed van domotica op uw wooncomfort?

01.12.2014

Relaxen voor de televisie of wegkruipen met een spannend boek: creëer de sfeer die u wilt met één druk op de knop. Domotica maakt dit mogelijk.

Meer info
Beeld  

Compact bouwen: dé uitdaging van de toekomst

23.10.2014

We zullen in de toekomst nog efficiënter moeten leren omgaan met de beschikbare bouwruimte. Compacte woningen zullen eerder norm dan uitzondering worden.

Meer info
beeld  

De voordelen van woonprojecten

09.10.2014

Woonprojecten hebben vaak de reputatie dat ze uw bouwvrijheid beknotten, maar dat hoeft dus zeker niet altijd het geval te zijn.

Meer info
beeld  

Hier houdt u het best rekening mee bij het ontwerp van uw woning

26.09.2014

Wij geven u alvast enkele tips waarmee u in de ontwerpfase aan de slag kunt, zodat uw nieuwbouw ook over 30 jaar nog aan uw behoeften voldoet.

Meer info
Portemonnee  

Energiezuinig bouwen: goed voor milieu én portemonnee

02.08.2014

Bouwheren zijn verplicht te investeren in isolatie en energiezuinige maatregelen. Wie het slim aanpakt, kan heel wat besparen op zijn energierekening.

Meer info
Beeld  

Een bouwgrond kopen: de prijs en de reële kost

11.07.2014

Naast de aankoopsom betaalt u ook registratierechten. Dat zijn belastingen die de staat aanrekent voor de registratie van akten en geschriften.

Meer info
screenshot ipad

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontdek verrassend bouwnieuws en inspirerende woningen. Schrijf je in en ontvang je maandelijkse nieuwsbrief.

Ik wil inspiratie
Gratis inspiratie brochures

Projectenbrochure

Met de post of digitaal

Ontvang je gratis brochure in je brievenbus. Jij vraagt, wij bezorgen.

Vraag de brochure aan