6% rendement een droom?

"Lees zelf hoe Bart en Anne met hun vastgoedinvestering een jaarlijks rendement van 6,36% behaalden

Ontdek hier hun verhaal

Haal meer uit uw investeringsvastgoed dankzij een bulletkrediet

Heel wat banken pakken vandaag uit met het bulletkrediet. Deze nieuwe leningsformule is erg interessant als je overweegt om te beleggen in vastgoed. Wij zetten de voor- en nadelen van het bulletkrediet voor je op een rij.

Investeren in vastgoed

Met de historisch lage rentes van vandaag is sparen niet langer interessant. Investeren in vastgoed is een veel slimmere keuze. Met een opbrengsteigendom geniet je op korte termijn van de huuropbrengsten en op langere tijd profiteer je haast zeker van een eigendom met een grotere meerwaarde. Volgens voorzichtige studies stijgt de verkoopwaarde van onroerend goed elk jaar zo’n één tot twee procent. Samen met de maandelijkse huurinkomsten is dit een rendement dat je met een traditioneel spaarboekje nooit zal evenaren. Bovendien verhoog je het rendement wanneer je gebruikt maakt van bijvoorbeeld een bulletkrediet.

Een bulletkrediet, wat is dat?

Een bulletkrediet, ook wel aflossingsvrij krediet of einde termijn genoemd, is een lening waarbij je gedurende de looptijd (maximaal twintig jaar) enkel de interesten terugbetaalt. Het geleende kapitaalbedrag dien je pas op de laatste vervaldag terug te storten.

Het bulletkrediet is eigenlijk een soort van hypothecaire lening. Als je het krediet wil gebruiken voor het verbouwen of aankopen van een woning, kan je de rente fiscaal aftrekken.

Een bulletkrediet is ideaal voor je vastgoedbelegging

Als je plannen hebt om te beleggen in vastgoed loont het zeker de moeite om de mogelijkheden van een bulletkrediet te bekijken. Deze formule is immers interessant als je weet dat er op een bepaald moment een groot kapitaal zal vrijkomen, zoals het vrijkomen van een groepsverzekering, obligaties, …. Tijdens de looptijd van het krediet kan je al genieten van huuropbrengsten. Die zijn ruimschoots voldoende voor het betalen van de maandelijkse interestaflossing. En bij de verkoop van het eigendom verdien je nog eens extra op de meerwaarde van het eigendom. Zo kan je op het einde van de looptijd van het bulletkrediet het volledige kapitaalbedrag aflossen en hou je ook nog een aanzienlijk bedrag over.

Voor de aankoop van een eigen eerste huis of appartement is het bulletkrediet minder interessant en ben je het best af met een klassiek hypothecair krediet.

De voordelen van een bulletkrediet

  • Kleine maandaflossing: In vergelijking met een traditionele lening betaal je bij een bulletkrediet een veel lager maandelijks bedrag. Het geld op je spaarrekening blijft dus beschikbaar om te gebruiken terwijl het bulletkrediet dient als financiering voor je aankoop.
  • Financiële vrijheid: Bij een bulletkrediet kan je het geleende bedrag sparen zoals jij het wil. Zet je elke maand een bedrag opzij, verwacht je in de toekomst een loonsverhoging of komt er op een bepaald moment een groot kapitaal vrij? Een bulletkrediet geeft je heel wat financiële vrijheid.
  • Fiscaal aftrekbaar: Omdat een bulletkrediet een type van hypothecair krediet is, kan je de betaalde intresten, mits aan de nodige voorwaarden voldaan is, fiscaal aftrekken. Ook als het krediet gebruikt wordt voor de aankoop van een tweede woning is het mogelijk om de interesten af te trekken van je belastingen.

Het addertje onder het bulletkrediet-gras

De rentevoet van een bulletkrediet ligt hoger dan bij traditionele hypothecaire leningen. Aan het einde van de rit zal je dus meer betaald hebben. Bovendien wordt een bulletkrediet gewaarborgd door een hypothecaire inschrijving. Bij een klassieke lening, waar een hypothecair mandaat voldoende is, is dat niet het geval. Als je kiest voor een bulletkrediet zal je dus ook hogere aktekosten betalen.

De grote kracht van het bulletkrediet is dat je gedurende de looptijd van een bulletkrediet enkel de interest betaalt en pas op het einde het geleende kapitaal aflost. Maar tegelijkertijd schuilt daarin ook het grootste risico. Je moet immers voldoende discipline aan de dag kunnen leggen om voldoende financiële middelen opzij te zetten voor de aflossing van het kapitaalbedrag. Daarom ook zullen de meeste banken elk dossier steeds grondig onderzoeken alvorens het krediet toe te staan.

Investeringsvastgoed voor jouw budget?

Gemeente

Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen?

screenshot ipad

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontdek verrassend bouwnieuws en inspirerende woningen. Schrijf je in en ontvang je maandelijkse nieuwsbrief.

Ik wil inspiratie
Gratis magazine

GH Magazine

Binnenkort in jouw brievenbus

Ontvang ons gratis magazine.
Jij vraagt, wij bezorgen.

Vraag ons magazine aan
Lid van Vlaamse confederatie bouw, charter der woningbouwers, ben, BIV IPI
signature
signature

Wagenaarstraat 33
8791 Beveren-Leie
056 736 736, Enable JavaScript to view protected content. Contacteer ons

Bergensesteenweg 106A bus 1
1600 Sint-Pieters-Leeuw
02 334 05 11, Enable JavaScript to view protected content.