Groep Huyzentruyt lanceert opnieuw bedrijfsobligaties voor Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert opnieuw bedrijfsobligaties voor Poolse vastgoedprojecten

3 juni 2022

2 juni 2022 - De West-Vlaamse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt lanceert al voor de tweede keer bedrijfsobligaties (GH’O). Beleggers kunnen vanaf nu opnieuw investeren in residentiële vastgoedprojecten in de sterk groeiende Poolse markt voor een bedrag van minimum 100.000 euro. Gedurende 3 jaar krijgen ze een bruto rendement van 5 procent. Met de bedrijfsobligaties wil de projectwikkelaar 5 miljoen euro vers kapitaal ophalen. “Zoals de trend zich nu voortzet, verwachten we vanaf 2024 meer units op te leveren in Polen dan in België. Het potentieel op de residentiële vastgoedmarkt is er enorm”, zegt CEO Thomas Van Poucke.

Groep Huyzentruyt haalde vorig jaar een recordomzet van ruim 100 miljoen euro. Dat was 33 procent meer dan het jaar voordien. De verdere groei van de projectontwikkelaar zal vanaf 2024-2025 vooral voortkomen uit Poolse projecten.

09 PL Az A


Meer units in Polen dan België

De Poolse residentiële vastgoedmarkt boomt en dat blijkt ook uit de prognoses die de projectontwikkelaar voor 2024 gemaakt heeft. Zo zullen er vanaf dan meer units in Polen dan in België worden opgeleverd. Om die ambitieuze groeiplannen te financieren, richt Groep Huyzentruyt zich op investeerders. Zo lanceerde de ontwikkelaar uit Waregem in september vorig jaar voor het eerst bedrijfsobligaties die succesvol werden onderschreven.

Groep Huyzentruyt besliste om opnieuw bedrijfsobligaties op de markt te brengen (via de Poolse holding GH International Investments 2 NV, afgekort GHII2). Eén van die projecten waarin beleggers kunnen investeren, bevindt zich in Myśliborska, nabij de hoofdstad Warschau. Op een site van 27.000 m² komen 535 nieuwbouwappartementen. Met de nieuwe obligaties mikt Groep Huyzentruyt op 5 miljoen euro. Instappen kan via coupures van 100.000 euro voor een periode van 3 jaar. In ruil krijgen de investeerders een bruto rendement van 5 procent, waarbij nog 30 procent roerende voorheffing wordt ingetrokken.

“Groep Huyzentruyt mag dan nu al zijn doelstelling voor 2025 behaald hebben, we willen blijven groeien. De Oost-Europese markt wint steeds meer aan belang en we willen er nog meer voet aan de grond krijgen. Deze bedrijfsobligaties maken het mogelijk om bijkomend en op een andere manier onze plannen te financieren.”

-
Willem Declercq, CFO van Groep Huyzentruyt
07 PODWÓ RZE


Geen bank mee gemoeid

Intekenen kan van vanaf nu tot en met 31 augustus via de website https://www.gh-obligaties.be. Via het beveiligde platform DocuSign kan je veilig en vlot instappen. De projectontwikkelaar benadrukt dat er geen instap-, uitstap- of beheerskosten zijn. Ook is er geen sprake van een bewaarloon. Het gaat om bedrijfsobligaties waarbij geen bank als tussenpersoon optreedt.

“Je zuurverdiende centen op je spaarboekje laten staan heeft tegenwoordig nog weinig zin. Met de stijgende inflatie word je geld net minder waard op een spaarrekening. Met onze obligaties kan je op een veilige en eenvoudige manier je geld activeren."

-
Thomas Van Poucke, CEO van Groep Huyzentruyt
01 MYSLIBORSKA
02 MYSLIBORSKA
03 MYSLIBORSKA