Groep Huyzentruyt haalt op 3 weken tijd 5 miljoen euro op met nieuwe bedrijfsobligaties voor Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt haalt op 3 weken tijd 5 miljoen euro op met nieuwe bedrijfsobligaties voor Poolse vastgoedprojecten

28 juni 2022

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt heeft op drie weken tijd maar liefst 5 miljoen euro opgehaald met hun pas gelanceerde bedrijfsobligaties GH'O. Met die bedrijfsobligaties konden beleggers investeren in de Poolse vastgoedprojecten van de ontwikkelaar. Door het grote succes zijn de GH'O's volledig onderschreven en kan je niet meer intekenen. "We zijn onze investeerders heel erg dankbaar voor het vertrouwen. We zullen het geld meteen investeren in nieuwe projecten", zegt CFO Willem Declercq van Groep Huyzentruyt.

Groep Huyzentruyt haalde vorig jaar een recordomzet van ruim 100 miljoen euro. Dat was 33 procent meer dan het jaar voordien. De verdere groei van de projectontwikkelaar zal vanaf 2024-2025 vooral voortkomen uit Poolse projecten.

09 PL Az A


Meer units in Polen dan België

De Poolse residentiële vastgoedmarkt boomt en dat blijkt ook uit de prognoses die de projectontwikkelaar voor 2024 gemaakt heeft. Zo zullen er vanaf dan meer units in Polen dan in België worden opgeleverd. Om die ambitieuze groeiplannen te financieren, richt Groep Huyzentruyt zich op investeerders. Zo lanceerde de ontwikkelaar uit Waregem in september vorig jaar voor het eerst bedrijfsobligaties die succesvol werden onderschreven.

Omdat de vraag naar nieuwe obligaties zo groot was, besliste Groep Huyzentruyt om eind mei opnieuw bedrijfsobligaties op de markt te brengen (via de Poolse holding GH International Investments 2 NV, afgekort GHII2). Eén van die projecten waarin beleggers konden investeren, bevindt zich in Myśliborska, nabij de hoofdstad Warschau. Op een site van 27.000 m² komen 535 nieuwbouwappartementen. Met de nieuwe obligaties mikte Groep Huyzentruyt op 5 miljoen euro. Instappen kon via coupures van 100.000 euro voor een periode van 3 jaar. In ruil krijgen de investeerders een bruto rendement van 5 procent, waarbij nog 30 procent roerende voorheffing wordt ingetrokken.

“Groep Huyzentruyt mag dan nu al zijn doelstelling voor 2025 behaald hebben, we willen blijven groeien. De Oost-Europese markt wint steeds meer aan belang en we willen er nog meer voet aan de grond krijgen. Deze bedrijfsobligaties maken het mogelijk om bijkomend en op een andere manier onze plannen te financieren.”


07 PODWÓ RZE


Obligatie volledig onderschreven

Intekenen kon van vanaf eind mei tot en met 31 augustus via de website https://www.gh-obligaties.be. Ondertussen is dat niet meer mogelijk. Investeerders vonden makkelijk de weg naar de website, waardoor in drie weken tijd de obligaties volledig waren onderschreven. Groep Huyzentruyt kon op die korte termijn de beoogde 5 miljoen euro ophalen. Dat bedrag zal de ontwikkelaar investeren in nieuwe projecten en stelt de ontwikkelaar in staat om verder te groeien.

"We zijn erg dankbaar voor het vertrouwen van onze investeerders. We merkten al dat de vraag naar obligaties groot was, zeker omdat het een mooi bruto rendement van 5 procent garandeert en er geen bank mee gemoeid is. We zullen het bedrag meteen investeren in nieuwe projecten."

- Willem Declercq, CFO van Groep Huyzentruyt