Groep Huyzentruyt voor tweede jaar op rij beloond met label "Great Place to Work®"

Groep Huyzentruyt voor tweede jaar op rij beloond met label "Great Place to Work®"

25 februari 2022

Voor het tweede jaar op rij mag het Waregemse familiebedrijf Groep Huyzentruyt zich een ‘Great Place to Work’ noemen - een titel die jaarlijks wordt uitgereikt door het Great Place to Work® Institute, in samenwerking met Vlerick Business School. En opvallend: de tevredenheid van de werknemers stijgt opnieuw met maar liefst tien procent: van 71 naar 81%. “Het label is een belangrijke maatstaf, maar de waarde die erachter schuilt is wat echt telt”, klinkt het tevreden.

Het is aangenaam werken bij Groep Huyzentruyt in Waregem. Voor de tweede keer op rij beloont de Vlerick Business School de projectontwikkelaar met het label ‘Great Place to Work®’. Het zijn de werknemers zelf die op basis van een enquête hun werkplek mochten beoordelen. En of zij tevreden zijn. Nadat het bedrijf in 2021 ook al het label behaalde dankzij een score van 71 procent, steeg dat percentage in2022 naar 81 procent. Niet alleen waarderen de medewerkers het vertrouwen dat in hen gesteld wordt binnen het bedrijf maar ook de flexibiliteit en het familiegevoel zorgen voor een aangename werksfeer. Algemeen vindt maar liefst 96% van de medewerkers dat Groep Huyzentruyt een heel goede organisatie is om voor te werken.

Als ik naar de resultaten kijk, dan kan ik alleen maar heel gelukkig zijn. Over de hele lijn zijn we gestegen tegenover vorig jaar. De enquête gaat telkens over thema’s als eerlijkheid, kameraadschap, trots, respect en geloofwaardigheid binnen het bedrijf. Op al deze vlakken scoren we bijzonder hoog. Onze medewerkers benoemen onze organisatie ook effectief als een heel goede werkplek.” CEO ThomasVan Poucke.

Waardering

Sinds de eerste award in 2021, is Groep Huyzentruyt niet op zijn lauweren blijven rusten. Integendeel. Het afgelopen jaar stelde het alles in het werk om ook voor 2022 dat felbegeerde label binnen te halen. Zo organiseren ze sinds vorig jaar tal van bijkomende opleidingen zoals taallessen, assertief communiceren en ergonomie op de werkplek.

Sinds de CEO-wissel in 2020 zet de ontwikkelaar nog meer in op een cultuur van vertrouwen. Ze waren genoodzaakt over te schakelen op thuiswerken daar maken de medewerkers nu verder gebruik van. Ook hun GHO- en GHROW-talks zijn hét voorbeeld in het kader van feedback en betrokkenheid van de medewerkers. Dit zijn open gesprekken met de leidinggevende over het voorbije jaar, het potentieel voor het komende jaar en de ontwikkelingsmogelijkheden in het kader van persoonlijke en professionele groei.

Bovendien trok het FUN-team in 2021 alle registers open om – van zodra het terug mocht en zolang het mocht – in te zetten op het familiegevoelen de samenhorigheid onder de collega’s en op het mentale en fysieke welzijn van de medewerkers. Op die manier wil GH zijn waardering uiten tegenover zijn mensen.

Inspraak en betrokkenheid

Maar ook inspraak van medewerkers is iets waar GH belang aan hecht. De groep van Great Place to Work-ambassadeurs, die in 2020 werd samengesteld uit vertegenwoordigers uit alle afdelingen, ging met nog meer focus en enthousiasme aan de slag met de werkpunten van vorig jaar. In 2021 werd ook een leadership team samengesteld dat per kwartaal samenkomt om ideeën en vragen van medewerkers bespreekbaar te maken via hun directe leidinggevenden.

Medewerkers kunnen ideeën en bezorgdheden overbrengen aan hun ambassadeur en sinds vorig jaar ook aan hun leidinggevende die er dan mee naar het management stapt. De leadership teammeeting laat toe om die topics te bespreken en acties te formuleren. Wanneer iets niet kan uitgevoerd worden, wordt dit ook teruggekoppeld. Op die manier is er een open communicatie tussen management en medewerkers. Bovendien is dit forum ook een leermoment voor onze leidinggevenden om verder te groeien in hun rol.” HR Manager Isabelle Bouckaert.

Ik ben trots dat we het label van ‘GreatPlace to Work®’ terug behaald hebben. GH heeft er -ondanks corona - toch voor kunnen zorgen dat de sterke connectie meten tussen de medewerkers nog verder gegroeid is. We hebben vorig jaar mooie projecten kunnen realiseren, waar we als medewerker ook voor beloond werden. Als GH-ambassadeur kan ik alleen maar tevreden zijn dat er geluisterd werd naar de feedback van de collega’s en dat de items die aan bod zijn gekomen succesvol uitgewerkt werden.” meldt Jolien Mores, Teamleader Interne Projectleiding.

Gepast vieren

Dat GH opnieuw met dit label mag pronken, is mooi nieuws voor het bedrijf. Om dit nieuwe label van ‘Great Place to Work’ gepast te vieren, organiseert het bedrijf op 10 maart een grote afterwork die volledig aan deze award gewijd zal worden.

Alle medewerkers zijn hierop uitgenodigd en we verzekeren een geweldig feest. Hoe dat er allemaal zal uitzien, hou ik nog even als verrassing maar het belooft een echt GH-feest te worden. Dat verdienen onze medewerkers.” HR Manager Isabelle Bouckaert.