GH'er aan het woord: Kaat Decock, Directeur Projectontwikkeling

GH'er aan het woord: Kaat Decock, Directeur Projectontwikkeling

5 maart 2020

GH-ID

Naam: Kaat Decock (35 jaar)
Functie: Directeur Projectontwikkeling
Sinds: januari 2020

Hoe ziet de toekomst eruit in 2025? Directeur Projectontwikkeling Kaat Decock wil Groep Huyzentruyt dé referentie maken in betaalbaar wonen en rekent erop vanaf dan jaarlijks 450 wooneenheden in België te realiseren. Dat het in haar job om meer gaat dan cijfers, vertelt ze in een fascinerend gesprek.

Praten werkt en we werken al pratend. Door te spreken met elkaar bereiken we resultaten die voor iedereen haalbaar zijn.

Kaat, een aantal maanden geleden maakte je de overstap van Legal Manager Projectontwikkeling bij Groep Huyzentruyt naar Directeur Projectontwikkeling. Hoe is dit verlopen?

Kaat: “Heel goed, mijn gezonde nieuwsgierigheid en zin voor ambitie brachten me waar ik nu ben. Een jaar geleden nam Philippe Huyzentruyt me onder z’n vleugels en gaf hij me de kans én het vertrouwen om te groeien in deze functie. Nu, verschillende tests, opleidingen en concrete tips later, streef ik ernaar een meerwaarde te creëren. Ik denk vaak ‘wat hebben we toch een mooi vak’, geen enkele dag is dezelfde en we mogen met uitdagende materie werken. En die uitdagingen? Die waren uiteindelijk de trigger om de sprong te wagen.”

Doorheen de jaren ontdekte je wat er leeft bij Groep Huyzentruyt. Hoe wil jij het verschil maken?

Kaat: “In de hoogconcurrentiële tijden zoals we die vandaag kennen, wil ik eruit springen door adaptief en vindingrijk te zijn. Enerzijds weet ik vanuit mijn ervaring als advocaat hoe ik moet onderhandelen en hoe ik contracten het best analyseer, anderzijds bracht de helikopterview uit mijn functie als Legal Manager me waardevolle informatie over onze vennootschapshuishouding. Ik wil makkelijk(er) omgaan met veranderingen en op een creatieve manier projecten ontwikkeld krijgen. Prospecteren van gronden is één ding, maar er iets op bouwen blijft de essentie van wat we doen.”

Mooi, dit zegt veel over jouw filosofie over deze branche. Welke unieke expertise wil je met jouw team delen?

Kaat: “Ik heb een Master in de Rechten en werkte 5 jaar als advocaat in Brussel en Kortrijk. Velen denken daarom dat ik sterk ben in procederen en vertragend werken (lacht), maar niets is minder waar. Het eerste wat ik altijd tracht te doen, is het tegenovergestelde: bemiddelen en oplossingen zoeken, zonder daarbij rust en kalmte te verliezen. Verder hou ik van authenticiteit en weinig franjes. Eerlijkheid en oprechtheid, beloftes nakomen ... dat is wat voor mij telt.”

Dat dit strookt met de algemene waarden van Groep Huyzentruyt, is voor jou een extra motivatie om samen met de collega’s de strategische doelstellingen te bereiken?

Kaat: “Inderdaad. Ik wil Groep Huyzentruyt dé referentie maken in betaalbaar wonen. Om dat te realiseren hebben we grond én infrastructuur nodig, dus we moeten vandaag al de nodige deuren openen om er in 2025 te staan. Daarom investeren we veel tijd in het opbouwen van relaties en in het praten met mensen, zowel met onze aanbieders van gronden als met de overheden, structurele partners en medewerkers. Ons motto ‘Praten werkt en we werken al pratend’ houdt in dat we door te spreken tot het resultaat komen dat voor iedereen haalbaar is.”

Dircom 2


Tot slot, hoe ziet een standaard werkdag eruit voor jou?

Kaat: “Eerst en vooral, standaard kennen we niet (lacht). Ik kom elke dag werken met een idee van wat ik die dag wil doen, maar er is altijd wel iets nieuws of onverwachts dat zich aanbiedt. Dat is fijn, het dwingt mij om vooruit te gaan en om veranderingen te appreciëren. Maar ik sta niet alleen, hé. Ook al ben ik de enige vrouw in ons directieteam, het is vooral ‘wij’ en in geen geval ‘ik tegen zij’. Dat geldt voor het hele bedrijf. Iedereen heeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel waar iedereen op kan steunen en vertrouwen.”

Bedankt voor de fijne babbel, Kaat. Veel succes!