Aqualex-kranen voor nieuwe belevingsruimte van Groep Huyzentruyt

Aqualex-kranen voor nieuwe belevingsruimte van Groep Huyzentruyt

29 april 2021

Betaalbaar, efficiënt en kwalitatief wonen, daar staat Groep Huyzentruyt voor. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar actief in vastgoed. De laatste jaren maakte het een metamorfose door: het evolueerde van sleutel-op-de-deur aannemingsbedrijf naar projectontwikkelaar. Daar horen ook een gloednieuwe belevingsruimte en showroom bij – mét AQUALEX-kranen.

Nog voor we de hoofdzetel in Beveren-Leie binnenstappen wordt al duidelijk dat ze hier alles op alles zetten om de klant in de watten te leggen: we komen aan op een ruime, groene parking waar aangename muziek speelt. Het interieur van het gebouw is ronduit indrukwekkend: een ontvangstruimte die aandoet als een gezellige hotellobby, lichtrijke vergaderzalen, heel wat ontspanningsmogelijkheden in de vorm van een pooltafel en een tafelvoetbal,…

Ontzorging van medewerkers en klanten

In het voorjaar van 2020 werkte Groep Huyzentruyt een nieuwe belevingsruimte en showroom af, naast de bestaande kantoren. “De ruimte is eigenlijk een box binnen de bestaande fabriekshal, die nu leegstaat. Ontzorging van klanten en medewerkers staat er centraal. Je vindt hier een groot deel van het aanbod van al onze leveranciers. In een drietal uur kunnen kopers hier de afwerking van hun vloeren, badkamer,… kiezen. Ze hoeven dus geen 6 of 7 toonzalen meer te bezoeken. En we kunnen de gekozen materialen meteen visualiseren in een 3D-model.”

“Klanten en medewerkers spelen dan ook een belangrijke rol in de vernieuwde strategie van Groep Huyzentruyt”, verduidelijkt CEO Thomas Van Poucke. “Ons bedrijf startte zo’n 100 jaar geleden als aannemer in de socialewoningbouw met een eigen productiehal. Later evolueerde het naar een toonaangevende sleutel-op-de-deur aannemer die zowel bouwde op eigen projecten als op privégrond. Na een aantal overnames bestond de groep begin de jaren 2000 uit verschillende bedrijven en merken. In 2016 maakten we de strategische keuze om voor één merk te gaan – Groep Huyzentruyt – met bijhorende rebranding. Nu is het ontwikkelen en commercialiseren van eigen bouwprojecten onze focus. We bouwen dus niet meer zelf; daarvoor werken we samen met vaste onderaannemers.”

“We willen het verschil maken in de markt door te focussen op maximale ontzorging van onze klanten”, legt Thomas uit. “Wij merken ook in onze sector de trend van ‘amazonisering’: mensen verwachten dat alles snel gaat. Daarom bouwen wij alle woningen die we plannen, ook als ze nog niet verkocht zijn. Daardoor kunnen we de periode tussen aankoop en verhuis zo kort mogelijk houden.”

De AQUALEX-kranen zijn een investering in het comfort van onze medewerkers. - Thomas Van Poucke, CEO Groep Huyzentruyt

“Ook voor onze medewerkers is het hier fun. Eenmaal we terug met z’n allen veilig samen op het werk kunnen vertoeven, zullen ze hier kunnen relaxen in de lounge, op vrijdag iets drinken aan de bar, ontspannen in de fitnessruimte,…” Die prima accomodatie is een van de redenen waardoor het bedrijf onlangs het ‘Great Place to Work’-label van de Vlerick Business School kreeg. De 2 AQUALEX-kranen in de keuken zijn onderdeel van die topinfrastuctuur. “De kranen zijn een investering in het comfort van onze medewerkers: er is altijd plat en bruisend water vlakbij. De collega’s zijn enthousiast over het gebruiksgemak en de smaak van het water. En het is een duurzamere oplossing dan flessen aan te kopen. Vroeger werkten we met waterbidons, maar dit is een duidelijke upgrade. De gepersonaliseerde flessen en glazen zijn op marketingvlak dan weer een meerwaarde.”

Afsluiten doet Thomas Van Poucke door te vermelden dat hij trots is op zijn medewerkers, die het afgelopen jaar alles gegeven hebben om de corona-impact op het bedrijf zoveel mogelijk te beperken. En hij voegt toe: “Hoe negatief corona ook was en is, het was voor ons ook een unieke kans om over te schakelen van een cultuur van controle naar een cultuur van vertrouwen. Medewerkers appreciëren die nieuwe wind. En we blijven daaraan werken in de toekomst.”