Bewoner
We zochten een vrijstaande woning in een rustige buurt, en die vonden we toevallig in onze favoriete streek

We zochten een vrijstaande woning in een rustige buurt, en die vonden we toevallig in onze favoriete streek

Wouter Blancquaert en Sana Ali Ali, Strakke en moderne alleenstaande woning in Melle

Wanneer je voor de tweede keer bouwt, dan weet je hoe het moet om het goed te doen. Wouter en Sana besloten daarom om voor de realisatie van hun tweede woning met Groep Huyzentruyt in zee te gaan. Het koppel vond in Melle een woning die alle wensen op het verlanglijstje afvinkte: een duurzame, moderne thuis in een rustige buurt.

“We kochten deze woning met oog voor de toekomst. Qua wooncomfort, maar ook qua ontwerp. We wilden een ruime woning met een open indeling en veel lichtinval. Een thuis waar we tientallen jaren onbezorgd kunnen wonen. En dat is gelukt, hier in Melle voelden we meteen de klik.”

6 W1 A2582leylahesna Blancquaert
De open leefruimte en de moderne keuken met kookeiland vormen het hart van de woning.

Rust en harmonie

Met een bewoonbare oppervlakte van 180 m2 heeft het jonge gezin alle ruimte die het nodig heeft. De open leefruimte en de moderne keuken met kookeiland vormen het hart van de woning. Hier komt het gezin samen om te koken, te ontspannen en te werken. Maar de favoriete ruimte? Dat is de master bedroom op de bovenverdieping die met een groot raam een rustgevend uitzicht biedt op de omliggende natuur. “Rust is hier het toverwoord. Niet alleen de buurt, ook onze woning straalt harmonie en sereniteit uit.” Misschien dat de grote tuin daar ook toe bijdraagt? “Onze hond is alleszins fan van zoveel buitenruimte!”.

De prijs waarvoor we tekenden, is de prijs die we betaalden. Groep Huyzentruyt werkt heel correct en transparant.

Sana Ali Ali
Sana Ali Ali

Duurzaam wooncomfort

“We kochten deze woning dan wel op plan, toch was er nog keuzevrijheid. We hebben alles in de showroom in Beveren-Leie gekozen, van vloeren tot deuren en sanitair. Omdat we uit onze vorige woning een praktische keukenkraan hadden, konden we die zelfs meenemen naar onze nieuwe woning.”

Ook op vlak van energiezuinigheid had het koppel een verlanglijstje. “Op het dak liggen 14 zonnepanelen en we verwarmen onze woning via vloerverwarming. Met een E-peil van E20 zijn we dus zeker van een duurzame en energievriendelijke toekomst.”

6 W1 A2743leylahesna Blancquaert
"Met een E-peil van E20 zijn we zeker van een duurzame en energievriendelijke toekomst."

Locatie is bepalend

“Het is natuurlijk evident, maar ook de locatie was een bepalende factor. De volledige buurt is opgetrokken door Groep Huyzentruyt, onze buren zijn vooral jonge mensen die hier een evenwicht vinden tussen de drukke werkweek en ontspannende weekends. Ook wij. Hoewel we vaak van thuis uit werken vanuit ons kantoor op de bovenverdieping, staan we dankzij de nabijheid van de E40 toch vlot op het werk.”

Tweede keer, goede keer

Tijdens hun eerste bouwavontuur ervaarde het koppel een gebrek aan openheid en communicatie. “Een groot verschil met Groep Huyzentruyt. De communicatie verliep vlot, van begin tot eind. Ook onze woonconsulente is een topper, zij begeleidde ons bij het maken van alle materiaalkeuzes en bemiddelde zelfs toen we er niet uit raakten (lacht). Bovendien kregen we niet te maken met onaangename verrassingen, it is what it is. Ook de prijs, want het bedrag waarvoor je tekent, is exact de prijs die je betaalt.”

708 A9274leylahesna Blancquaert
"De communicatie verliep vlot, van begin tot eind. Ook onze woonconsulente is een topper, zij begeleidde ons bij het maken van alle materiaalkeuzes en bemiddelde zelfs toen we er niet uit raakten (lacht)."