Bewoner
Huren is weggegooid geld. Na een bezoek aan verschillende GH-kijkwoningen was ik overtuigd van hun aanpak én aanbod

Huren is weggegooid geld. Na een bezoek aan verschillende GH-kijkwoningen was ik overtuigd van hun aanpak én aanbod

Niels Vanoosthuyse, Moderne woning met landelijke touch in Kuurne Seizoenswijk

Wanneer je een voorliefde hebt voor architectuur en alles daarrond, dan wil je een woning die al jouw wensen afvinkt. Dat geldt toch voor Niels Vanoosthuyse, een jonge twintiger die tijdens zijn zoektocht naar een eigen stek nooit gedacht had dat een nieuwbouwwoning binnen zijn budget zou passen. Een moderne en energiezuinige thuis genoot zijn voorkeur, en die vond hij al snel in Kuurne.

Warmte en gezelligheid

“Een huis moet warmte en gezelligheid uitstralen. Door verschillende kijkwoningen van Groep Huyzentruyt ‘live’ te bezoeken, kreeg ik een goede indruk van de indeling van de ruimtes en van de degelijke materialen die samen het wooncomfort bepalen.” Niels gaf al snel aan dat hij affiniteit had met een landelijke, maar moderne stijl. “De bouwstijl van mijn woning is modern, maar doordat je bij Groep Huyzentruyt de afwerking zelf mag bepalen, kon ik toch een landelijke ‘look and feel’ integreren.”

708 A9613leylahesna Niels
“De bouwstijl van mijn woning is modern, maar doordat je bij Groep Huyzentruyt de afwerking zelf mag bepalen, kon ik toch een landelijke ‘look and feel’ integreren.”

Gepassioneerde kok

De keuken was heel belangrijk voor Niels. “Ik kook heel graag en breng een groot deel van mijn tijd achter het fornuis door. Een open keuken met kookeiland was een droom die hier werkelijkheid werd. Dankzij de omgekeerde L-vorm van de open leefruimte kan ik tijdens het koken makkelijk een praatje slaan met mijn bezoekers, terwijl de keuken toch voldoende afgeschermd is.”

De indeling is nog steeds dezelfde, maar de keuken is intussen volledig vernieuwd. “Enkele jaren geleden veroorzaakte een defect in de verouderde droogkast een brand. De hele benedenverdieping was verwoest, ik had niets meer. Groep Huyzentruyt heeft me zelfs dan goed begeleid. Zo schonken ze de inboedel van één van hun kijkwoningen, tot plaids en tapijten toe, en ook administratief ontzorgden ze mij.

6 W1 A2932leylahesna Niels
"Een open keuken met kookeiland was een droom die hier werkelijkheid werd. Dankzij de omgekeerde L-vorm van de open leefruimte kan ik tijdens het koken makkelijk een praatje slaan met mijn bezoekers, terwijl de keuken toch voldoende afgeschermd is.”

Exacte prijs

“Bij Groep Huyzentruyt weet je exact waar je aan begint. Toen ik in de toonzaal in Beveren-Leie alle materialen ging kiezen, werd ik warm onthaald en begeleidde een woonconsulente me vlotjes én goed georganiseerd door alle keuzes. Meer zelfs, ze vond bepaalde keuzes zo leuk dat ze die ging onthouden voor andere kopers (lacht). Wil je extra’s, dan betaal je natuurlijk een meerprijs, maar die weet je op voorhand en bij de afrekening is het tot op de cent correct.”

Groep Huyzentruyt zit écht op dezelfde lijn met klanten. Ze luisteren, ze adviseren en ze maken heldere en duidelijke afspraken.

Niels Vanoosthuyse
Niels Vanoosthuyse

De samenwerking verliep niet alleen tijdens het keuzetraject vlekkeloos, ook lang nadat Niels zijn intrek had genomen in zijn nieuwe thuis, kon hij op zijn contactpersoon rekenen. “Toen ik problemen had met de verwarming, heb ik maar één keer moeten bellen. Bij Groep Huyzentruyt heb ik echt het gevoel dat ze op dezelfde lijn zitten met hun klanten. Ze luisteren, ze adviseren en ze maken heldere en duidelijke afspraken.”

Energiezuinige thuis

“Vandaag, nu de energieprijzen de pan uitswingen, ben ik extra blij met mijn woning. De beloofde EPC-waarde klopt waardoor ik niet alleen gedurende 5 jaar verminderde grondlasten betaal, ook heb ik de verwarming nog niet moeten aanzetten. En het is november!” Niels omschrijft de indeling als ‘compact, maar ruim’. “Je merkt dat er zeer goed over nagedacht werd. Zowel in mijn woning als in de tuin geniet ik van privacy, licht en ruimte. Alles is exact zoals ik het wilde, ik denk dat ik op 23ste al mijn ‘woning voor het leven’ gevonden heb (lacht).”

Ben je net als Niels op zoek naar een duurzame en betaalbare nieuwbouwwoning of -appartement? Bekijk ons aanbod of laat ons jouw woonwensen weten.