Investeren in vastgoed: ook iets voor jou?

Investeren in vastgoed: ook iets voor jou?

16 oktober 2020

Investeren in vastgoed is interessant. Dat is geen geheim meer. Maar wist je ook dat het toegankelijker is dan je dacht? Met een (bescheiden) budget en het juiste advies kan ook jij investeren en verhuren. Wij helpen je graag op weg.

HET FINANCIËLE PLAATJE

 1. In functie van jouw budget

  Je hoeft niet te zwemmen in het geld om te investeren in vastgoed. Zelfs met 50.000 euro spring je al heel ver. Want net zoals bij de aankoop van je eigen woning, is het bij een vastgoedbelegging niet nodig om het volledige kapitaal zelf op tafel te leggen. Een eigen inbreng van 20% is voor de meeste banken voldoende. Met 50.000 euro op de bank kan je dus genoeg geld lenen voor een vastgoedproject van 250.000 euro

 2. En het rendement?

  Ben je niet tevreden met het huidige rendement op je spaargeld? Een vastgoedinvestering is een slim alternatief voor het klassieke spaarboekje. Je investeringen behouden immers hun waarde en renderen direct. Door een huis of appartement te verhuren, ontvang je meteen maandelijkse huuropbrengsten. En wie zijn woning goed onderhoudt, ziet de waarde alleen maar toenemen. Zeker in België, waar de vastgoedmarkt nog altijd erg stabiel is.

 3. Tijd om te springen

  Veel mensen investeren in vastgoed als ze hun eigen woning hebben afbetaald en de kinderen afgestudeerd zijn. Dat is een mooi moment omdat er dan nieuwe middelen vrijkomen, maar je kan ook vroeger investeren. Als jonge twintiger of dertiger kan je starten met een eerste pand(je). En ook een promotie of een schenking van je ouders kunnen een aanleiding zijn om te investeren. Onthoud dat hoe vroeger je investeert, hoe sneller je geld iets opbrengt.

ZO INVESTEER JE SLIM

 1. Het ideale pand

  Omdat koopwoningen voor starters en eenoudergezinnen moeilijk te betalen zijn, is er heel wat vraag naar betaalbare huurwoningen. Daarom is een relatief klein appartement met een beperkt aantal kamers voor de meeste investeerders een veilige keuze. Kies je bovendien voor nieuwbouw, dan voldoet je investering meteen aan alle wettelijke eisen. Nieuwbouwwoningen zijn bovendien energiezuinig, je hebt niet zo snel onvoorziene kosten en ook huurders hebben een voorkeur voor het comfort en de kwaliteit van een nieuw pand.

 2. Ligging, ligging en ligging

  Ook wanneer je investeert in vastgoed is ligging een belangrijke factor. De juiste ligging heeft absoluut invloed op het rendement van je investering. Kies eerder voor projecten midden in een stad of gemeenten rond een stad bijvoorbeeld, want die zijn bij huurders meer in trek. Ook factoren zoals bereikbaarheid, parkeergelegenheid en de nabijheid van winkels, scholen of sportclubs spelen een rol. Groep Huyzentruyt wijst je graag op de projecten die het goed doen als investering.

 3. Een goede partner

  Wanneer je beslist om te investeren in vastgoed, wil je natuurlijk kunnen vertrouwen op de expertise en de knowhow van je ontwikkelaar. Groep Huyzentruyt maakt het je makkelijk met een afwerkingspakket voor investeerders, de aanbreng van een eerste huurder en één jaar huurgarantie bijvoorbeeld. Lees hier hoe we dat doen.

Heb je plannen om te investeren of wil je graag een vrijblijvend gesprek met een bouwadviseur?

Onze bouwadviseurs komen graag bij je langs of nodigen je uit voor een bezoek aan één van onze kijkwoningen of -appartementen. Of bel 7 dagen op 7 (op weekdagen van 8 tot 20 u. en in het weekend van 9 tot 17 u.) gratis naar 0800 30 103 en krijg een antwoord op al je vragen.

>> BEKIJK ONS AANBOD VASTGOEDINVESTERINGEN