Grote strandschoonmaak

Grote strandschoonmaak

24 maart 2022

De start van de lente betekent traditioneel het startschot voor de lenteschoonmaak, maar wij gooiden het dit jaar over een andere boei (euhm: boeg).

We trokken namelijk naar De Panne voor een heuse strandschoonmaak tijdens de Eneco Clean Beach Cup op zondag 20 maart.

Met wat zonnecrème op onze snoet en onze grijper in de aanslag maakten we samen komaf met zwerfvuil.

150 miljoen plastic tasjes

Liggen onze stranden er dan nog steeds zo vervuild bij? Helaas wel, in de Noordzee alleen al drijven er 150 miljoen plastic tasjes en andere troep en jaarlijks komt hier nog 20.000 ton afval bij.

Met deze jaarlijkse opruimactie wil men niet alleen onze kustlijn terug proper maken, maar ook de samenleving bewust maken van het groeiend plasticprobleem.

Elk stukje opgeruimd afval is een gevaar minder voor onze zeedieren, maar ook voor onze kinderen die op het strand spelen en voor onze eigen gezondheid, want de verbrokkelde microplastics belanden uiteindelijk via de voedselketen op ons bord.

433 kilo ingezameld

In De Panne raapten we maar liefst 433 kilo afval bij elkaar, samen met de enthousiaste leden van de Side Shore Surfers club.

En over de ganse Belgische en Nederlandse kustlijn werd er in totaal 45.075 kilo ingezameld door de 2.963 deelnemers aan de opruimactie.

Na de inspanning zorgden we voor welverdiende ontspanning met een verfrissend drankje, een lokaal gemaakte boule-de-berlin en een relaxte DJ-set.

Drop je dopje

Aanwezigen die nog energie over hadden, konden 10 minuutjes verderop wandelen naar ons mooie Mon Bijou project.

Voor de kindjes was er kinderanimatie in één van de appartementen, volledig in thema van de strandschoonmaak.

Met ingezamelde flesdopjes knutselden we namelijk 2 kunstwerkjes ineen die voortaan in onze sfeerruimte gaan pronken.

De resterende flesdopjes brachten we naar een inzamelpunt van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, dat de dopjes inzamelt om de opleiding van de honden op een milieuvriendelijke manier te financieren.

Mon Bijou

De stelling voor Mon Bijou werd afgelopen week weggehaald waardoor de indrukwekkende gevel zich eindelijk prijs geeft.

De laatste vijf topappartementen zijn er te koop en kunnen aan het gunstige 6% btw-tarief aangekocht worden indien je voldoet aan de voorwaarden (De spelregels voor het tijdelijk verlaagd BTW-tarief voor afbraak & heropbouw | Groep Huyzentruyt)

De oplevering is voorzien tegen het bouwverlof, ideaal dus voor wie komende zomer wil doorbrengen in een eigen stek aan de kust.

Kan het authentieke De Panne jou ook charmeren? En hou je van de levendige sfeer van de Markt en de nabijgelegen winkelstraat?

Vind je ruimte en veel lichtinval belangrijk? En wil je graag maximaal genieten van de zon op je eigen terras?

Maak dan snel een afspraak via www.gh.beof 0800 30 103 en één van onze bouwadviseurs ontvangt je met veel plezier ter plaatse.