Dit was het eerste Confluence buurtevent

Dit was het eerste Confluence buurtevent

29 oktober 2021

De omgeving rond de Torkonjestraat zal er binnenkort heel anders uitzien – hoog tijd dus om de buurt uitgebreid kennis te laten maken met Confluence. Dat deden we alvast met een eerste buurtevent, waar we maar liefst 70 buurtbewoners mochten verwelkomen. Op woensdag 29 september streken we neer in Ontmoetingscentrum Marke om de plannen verder uit de doeken te doen.

De omwonenden waren benieuwd naar het nieuwe gezicht van hun buurt. Projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt gaf een presentatie over de invulling van Confluence. Met 3D-beelden en inplantingsplannen toonden we hoe de projectsite eruit zal zien en vertelden we meer over het multifunctioneel karakter van het project, waarin wonen en werken samenvloeien in een groene buurt.

Ook partner Leiedal, de intercommunale die mee instaat voor de invulling van het ruimere Decauvilleproject, was van de partij en werd vertegenwoordigd door voorzitter Wout Maddens. Hij beantwoordde de vragen van buurtbewoners over de nabijgelegen projecten zoals de Decauville kmo-zone.

De aanwezigen konden een vrijblijvende wandeling maken tot aan de projectsite, via het mooie en rustgevende Decauvillepad dat OC Marke en Confluence verbindt op slechts 10 minuten stappen. Afsluiten deden we in thema, met een Croque Confluence.

Volgende keer ook van de partij?

Ons volgend event is specifiek gericht op ondernemers en gaat door op 4 november. We geven meer info over de invulling van de buurtondersteunende functies binnen Confluence, vergezeld van een hapje en een drankje. Ben je er graag bij? Schrijf je dan in via www.confluencekortrijk.be vóór 31/10/2021.

Buurtevent voor ondernemers

  • 4 november
  • 12 uur - 14 uur
  • OC Marke, Hellestraat 6

www.confluencekortrijk.be