De voordelen van woonprojecten

De voordelen van woonprojecten

9 oktober 2014

Vindt u de huidige prijzen op de woningenmarkt ook zo buitensporig? Voor een standaard rijwoning in de stad (zonder tuin) telt u al gauw 250.000 euro neer. Bovendien zijn er vaak heel wat langetermijnkosten verbonden aan dergelijke woningen, want ze zijn niet altijd optimaal geïsoleerd en onderhouden. Dan is nieuwbouw – hoe tegenstrijdig het ook klinkt – een pak voordeliger. Zeker als u intekent op een woonproject van een grote bouwfirma.

U kent ze vast wel, de grote verkavelingsprojecten van de bouwfirma’s. Misschien staan er bij u in de buurt wel enkele percelen te koop? Ook Groep Huyzentruyt heeft tal van mooie woonprojecten in haar portefeuille. Afhankelijk van het type krijgt de kandidaat-bouwer veel of weinig architecturale vrijheid. Bovendien zijn dergelijke projecten financieel voordeliger omdat materialen in grote hoeveelheden worden aangekocht. Op die manier kunnen er betere prijzen worden afgedwongen.

In dit artikel beantwoorden wij volgende vragen:

  • Wie of wat stuwt bouwgrondprijzen de hoogte in?
  • Is bouwen volgens een vast ontwerp degelijk en voordelig?
  • Is meer vrijheid ook een mogelijkheid?

GRONDSCHAARSTE STUWT DE PRIJZEN DE HOOGTE IN

Want probeer als particulier maar eens een betaalbare bouwgrond te vinden. De toenemende grondschaarste stuwt de prijzen almaar verder de hoogte in. De aankooppolitiek van Groep Huyzentruyt is gericht op grote percelen, die dan in kleinere loten worden opgedeeld – meestal tussen de 250 en 450 vierkante meter. Op die manier blijft combinatie grond-woning betaalbaar.

BOUWEN VOLGENS EEN VAST ONTWERP: DEGELIJK EN VOORDELIG

Gaat u met ons in zee, dan hebt u, afhankelijk van de aard van het project, veel of weinig keuzemogelijkheden. Kiest u voor een vast ontwerp, dan doet u het meeste voordeel. Onze specialisten kiezen dan voor u de materialen en het ontwerp, zodat u zich enkel met de binneninrichting moet bezighouden. Dergelijke standaardwoningen beschikken over drie slaapkamers en zijn – door hun efficiënte indeling en optimaal wooncomfort – echte uitblinkers op het vlak van prijs-kwaliteit.

MEER VRIJHEID IS OOK MOGELIJK

Wenst u wat meer flexibiliteit en keuzevrijheid? Dat is perfect mogelijk. U kunt er zelfs voor kiezen om volledig vrij van ontwerp te bouwen. U laat in dat geval zelf een ontwerp uittekenen, waarna Groep Huyzentruyt als aannemer optreedt. Uiteraard voldoen onze bouwprojecten aan alle wettelijke normen en voorschriften, zowel op het bouwtechnische vlak als op het gebied van ecologie.

Wilt u graag een stapje verder gaan, dan treedt onze creatieve cel in werking. Een volwaardig domoticasysteem of een 100 procent duurzame verwarmingsinstallatie? U bepaalt zelf hoe ver u gaat.

HAAL FINANCIEEL VOORDEEL UIT ONZE WOONPROJECTEN

Woonprojecten hebben vaak de reputatie dat ze uw bouwvrijheid beknotten, maar dat hoeft dus zeker niet altijd het geval te zijn. Wél zeker is het financiële voordeel dat u doet dankzij de scherpe verkavelingsprijzen.