5 woontrends

5 woontrends

10 februari 2021

VAN AARDS BRUIN TOT NATUURLIJK BLAUW

Dé kleur van het jaar is ‘Brave Ground’, een natuurlijke bruintint die andere kleuren in huis doet stralen. Een kleur ook die verwijst naar de aarde onder onze voeten. En daarmee ook naar stabiliteit, zekerheid en vertrouwen. Net wat we nu nodig hebben!

Ook helemaal hip in 2021 is blauw. En dan vooral diep blauw. Een kleur die karakter geeft aan elke ruimte en die perfect combineert met de warme kleurtonen van de natuurlijke materialen die ook nog altijd in zijn dit jaar. Blauw is trouwens niet alleen mooi op je muren, donkerblauwe meubels en accessoires geven je interieur een classy touch.

IT'S NATURAL

Duurzaamheid en design komen steeds vaker samen. Ook in ons interieur kiezen we steeds vaker voor gerecycled materiaal of tijdloze meubelen die jarenlang meegaan. Woonaccessoires uit natuurlijke materialen zoals bamboe, riet, biologisch katoen of bioplastic winnen aan populariteit. Een trend die niet alleen goed is voor het milieu, je huis wordt er ook nog eens mooier van.

BINNENSTEBUITEN

We zoeken steeds vaker naar verbinding tussen binnen en buiten. Ook in 2021 halen we de natuur graag in huis. Een must-have voor wie helemaal mee wil zijn, maar vooral ook voor wie houdt van een fijne en gezonde leefomgeving. Kies voor luchtzuiverende planten in alle maten en vormen. Op een rek, aan het plafond of als statement piece. In combinatie met duurzame woonaccessoires uit bamboe, riet of hout, tover je je interieur om tot een echte urban jungle. Wil jij het buitengevoel naar binnen halen, maar lukt het je niet om planten in leven te houden? Kies dan voor behangpapier met een bloemen- of plantenmotief of ga voor droogbloemen.

JAPANDI

In de Japandi-woonstijl voel je een vleugje Japan met een touch van Sandinavië. Twee plekken die mijlenver uit elkaar liggen, maar ook verrassend veel met elkaar gemeen hebben. In je interieur betekent dat een verfijnde mix van minimalistisch design, rustige natuurlijke materialen en oosterse invloeden.

BISTRO VIBE IN DE KEUKEN

De keuken blijft het kloppend hart van je woning. Daarom maken we het er graag knus. Door veel voorwerpen uit te stallen, zoals servies op je wandplanken of pannen aan de muur, creëer je een gezellige bistro vibe. De combinatie van natuurlijk licht, een verticale kruidentuin en natuurlijke materialen zorgt dan weer voor een wellness gevoel in je keuken.

Maak er iets moois van!

-- In samenwerking met Martijn Callens, vastgoedstylist van onze kijkwoningen en -appartementen --