5 goede redenen om te kiezen voor nieuwbouw

5 goede redenen om te kiezen voor nieuwbouw

12 maart 2021

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe woning, stuit je al meteen op een belangrijke vraag. Kies je voor nieuwbouw of wordt het een renovatieproject? Je antwoord op die vraag bepaalt het verdere verloop van je zoektocht. In eerste instantie schrikt de prijs van nieuwbouw je misschien af, maar vergeet niet dat bij een renovatie meer langetermijnkosten komen kijken. Daarnaast heeft nieuwbouw nog een aantal andere voordelen.

HELEMAAL ZOALS JIJ HET WIL

Van een badkamer met inloopdouche tot een spectaculaire vloer met vloerverwarming: bij een nieuwbouwproject weet je zeker dat het eindresultaat helemaal naar jouw smaak zal zijn. Want je beslist grotendeels zelf hoe je woning er uit zal zien. Je keuzes worden niet bepaald door de beperkingen van een bestaande woning

CONTROLE OVER JE BUDGET

Bij nieuwbouw ligt het budget vast. Het is immers op voorhand erg duidelijk welke prijs je betaalt voor elk onderdeel van de werken. Zo houdt je je budget perfect onder controle. Kies je voor een renovatieproject, dan krijg je makkelijker te maken met onvoorziene kosten. Een nieuwbouwwoning zorgt dus voor meer gemoedsrust als het gaat over je uitgaven.

DUURZAAM WONEN

Nieuwbouw moet voldoen aan de strengste eisen op vlak van isolatie, energiezuinigheid en isolatie. De EPB-eisen (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) worden steeds strenger. Zo moeten nieuwe woningen ondertussen ‘bijna-energieneutraal’ (BEN) gebouwd worden. Ook een bestaande woning kan je energiezuiniger maken, maar de kans dat die even energiezuinig wordt als nieuwbouw, is erg klein.

MEER COMFORT, MINDER EXTRA KOSTEN

Wanneer je verhuist naar je nieuwbouwwoning of -appartement, is alles mooi afgewerkt. Je hoeft dus geen dag te kamperen op een werf zonder keuken of sanitair. Bovendien is alles gloednieuw. De eerste jaren hoef je dus niet wakker te liggen van onverwachte onderhoudskosten.

ZONDER ZORGEN

Ga je met Groep Huyzentruyt in zee voor de bouw van een nieuwe woning, dan hoef je je weinig zorgen te maken tijdens het hele proces. Je hoeft niet te zoeken naar aannemers en je wordt van A tot Z begeleid door onze ervaren bouwadviseurs.