Martine & Bart

Misschien ken je Martine al. Ze is vrijwilligster bij Ziekenzorg, figureert tijdens elke Heilig Bloedprocessie in Brugge en ze speelt toneel. Maar in haar nieuwe huis in Assebroek, daar komt ze tot rust en is ze helemaal zichzelf.

“In mijn zoektocht naar een huis was er altijd iets op te merken. Hier niet. Het zat meteen goed.”

Als ze niet op scène staat, geniet Martine samen met vriend Bart van haar open leefruimte. En van de zon. “In mijn hoektuin heb ik de avondzon en een prachtig zicht op de bomen. De zon gaat precies tussen de bomen onder. Heel mooi.” Het interieur is net als Martine zelf: open en uitnodigend. Een authentieke stoof zorgt voor extra sfeer. “Ik koos zelf de indeling. Met een grotere inkomhal en een haardkachel. Niet omdat het nodig is, wel omdat het gezellig is.”

“Ik koos zelf de indeling. Met een grotere inkomhal en een haardkachel.”

In de zetel geniet Martine van rust. Ook al is ze al drie jaar op pensioen, zitten staat niet in haar woordenboek. “Ik hou van lezen en spelen met mijn kleinkinderen. Ik ben ook begonnen met wat handwerk, maar dat blijft liggen in mijn vakje onder de salontafel. Geen tijd voor”, lacht ze.

“Jan, de werfopvolger, en Isabel, mijn coördinator, waren super. Het klikte.”

De sympathieke dame houdt van verandering en van modern wonen. “Het houdt me jong. In mijn oude huis had ik het gehad. Om de tuin te kunnen zien, zou ik gigantisch moeten verbouwen. Er was zelfs geen centrale verwarming. Dat zag ik niet meer zitten. En bij mijn zoektocht naar een nieuw huis, was er altijd iets niet naar mijn zin. Tot ik hier kwam. Het zat meteen goed. Met Jan, de werfopvolger, en Isabel, mijn coördinator, klikte het. Ik kocht mijn huis op plan. Het resultaat is precies zoals ik me voorstelde.”