Marie-Jeanne

Als weduwe was verhuizen voor Marie-Jeanne geen makkelijke keuze . Gelukkig werd ze goed begeleid. “Ja, Isabel van Huyzentruyt heeft me goed geholpen. Heel erg goed. Perfect, eigenlijk.”

“Punten voor het persoonlijk contact? 11 op 10.”

“Een huis kopen is een belangrijke beslissing. Zeker als je er zoals ik alleen voor staat. Isabel, mijn projectcoördinator, maakte het makkelijk. Ze was meegaand, dacht mee en zorgde altijd voor een oplossing. Ze zou persoonlijk Philippe Huyzentruyt tot bij mij brengen om me te overtuigen. Zo ver is het niet gekomen. Het was niet nodig”, glimlacht Marie-Jeanne.

“Alles wat ik nodig heb, heb ik bij de hand.”

De weduwe ruilde een villa op het platteland voor een praktische nieuwbouwwoning in Avelgem. “Heel erg energiezuinig. Dat is goed voor mijn pensioentje. Ik ben er al 61. Ik moet denken aan mijn toekomst. Hier in het dorp heb ik alles vlakbij. En ik ben dicht bij mijn kleinkinderen. Ik haal ze elke dag op in school. Ja, meneer. Ze zitten hier veel en graag. Met twee extra slaapkamers kunnen ze altijd logeren.” De grote inloopdouche in de badkamer is het leukste pretpark voor haar twee belhamels. 

“Mijn tuintje is mijn trots.”

Tuurlijk is ze trots op haar nieuwe thuis en buurt. In haar op maat gemaakte en zelfgekozen keuken spendeert ze uren. Tenminste als ze niet als leesmoeder kinderen begeleidt of aan het werk is in haar tuintje. “Mijn tuin is mijn grote plezier. Kijk eens naar die planten. Het zijn stuk voor stuk volgroeide struiken en bomen. En die tegels. Ze zijn vijfhonderd jaar oud! Werken in de tuin is mijn lang leven. Tegen volgende zomer zie je hier een explosie van kleuren. Hier geniet ik van.”