Kim & Pascal

Veel licht, veel zon en een prachtig zicht op het bijhorende park. Pascal en Kim genieten van hun nieuwe thuis: een loft op de bovenverdieping van een nieuwbouwappartement. “Het park is mijn ideale tuin. Ik hoef nooit te snoeien en de gemeentearbeiders rijden voor mij het gras af”, lacht de Telenet-manager.

“Het park is mijn tuin. En de gemeente doet het onderhoud.”

Pascal en Kim zijn ruimdenkend. Ze zochten een stek binnen de driehoek Brugge-Kortrijk-Gent. Keuze zat, zou je denken. Tot ze in Beveren-Leie op bezoek kwamen. “We zitten graag buiten in de zomer, maar ik heb geen groene vingers. Toen we hier binnenstapten en de loft via het park bereikten, waren we meteen verkocht. Zoveel ruimte en een groot terras met groen zicht? Dit is perfect voor ons. Dichtbij openbaar vervoer en het centrum van de gemeente, maar toch rustig.”

“Dit is perfect voor ons. Rustig en toch dichtbij.”

Het open appartement is volledig aangepast aan de wensen van het koppel. De indeling van de binnenmuren kozen ze zelf. Zo is er een grotere badkamer en twee erg ruime slaapkamers. “Ik wou per se een open gevoel. Dat heb je hier absoluut.” Deuren zijn er amper en de deuren die er toch zijn, zitten netjes ingewerkt in de muur. Net als de domotica-technieken. Als liefhebber van technologie installeerde Pascal die zelf. Verlichting, ventilatie, zonnewering: alles is aangesloten op één handig systeem.

“Ik wou een open gevoel. Dat is meer dan gelukt.”

De loft is een sleutel-op-de-deur-project op maat. “Het contact, de coördinatie tussen de verschillende aannemers: alles liep enorm vlot. Vooral het feit dat Huyzentruyt kiest voor aannemers uit de streek, spreekt me aan. Op die manier zijn alle vakmannen makkelijk bereikbaar en aanspreekbaar. Als er iets is, reageren ze meteen.”

“Voor mijn bejaarde moeder is dit de ideale omgeving. Ze is onze onderbuur.”

Dat de manier van werken, bouwen en wonen duidelijk in de smaak valt, mag blijken. Nadat Kim en Pascal hun intrek namen, verhuisde ook de moeder van Pascal naar een gelijkaardige flat in het nieuwe appartementsgebouw. Op aanraden van Pascal. “Mijn moeder wordt een dagje ouder. Ik wist dat ze zich hier thuis zou voelen. Nu ze in hetzelfde gebouw woont, ben ik altijd in de buurt als ze hulp nodig heeft.”