Iris & Gregory

Gregory werd dit jaar veertig. Zijn nieuwe voordeur is niet enkel figuurlijk, maar ook letterlijk. Samen met zijn vrouw Iris en kinderen Charles en Hélène geniet hij van een nieuwe eigen stek. Helemaal in de stijl van het gezin.

“We wilden geen standaard huis, maar een villa op maat”

Weten wat je wil en graag ziet, is één stap. Iemand vinden die het voor je kan uitvoeren, is de tweede fase. “We bezochten meerdere aannemers, maar bij Huyzentruyt waren we meteen overtuigd. Het eerste plan dat getekend werd, was meteen de stijl die we voor ogen hadden. En de prijs was scherp.” Die stijl is landelijk. Passend voor de omgeving en het mooie panorama van Wevelgemse velden.

“De keuken is hart van ons gezin.”

Het huis werd specifiek voor het gezin ontworpen, op vraag en in overleg met Iris en Gregory. “We wilden geen standaard huis, maar een villa op maat van ons gezin. In de ontwerpfase combineerden we verschillende ideeën. Zowel van ons, als van de architect. De ruime leefkeuken is daar het beste voorbeeld van.” De keuken groeide uit tot de favoriete ruimte. Het gezin kookt en eet er met een mooi zicht op de tuin en de omgeving, ’s avonds doet Gregory of Iris er de administratie en het is de plek waar de kinderen spelen, schilderen of hun huiswerk maken. “Hier slingeren altijd wel tekeningen rond.”

“Het enige wat ik moest doen, was kiezen.”

Het nieuwe thuis van het jonge gezin kreeg op tien maanden tijd vorm. Huyzentruyt nam de bouw en coördinatie voor zijn rekening. “Op die manier is bouwen echt wel een luxe”, verklapt Iris. “Onze buren bouwden ook, maar coördineerden alles zelf. Ze kregen er – gelukkig figuurlijk – grijze haren van. Die bouwstress heb ik nooit gekend. Het enige wat ik moest doen, was kiezen. Zeg maar shoppen. De rest kwam sowieso in orde.”

“Meer plaats om te spelen.”

En de kinderen? Die amuseren zich rot in het nieuwe huis. Ze hebben een grote tuin om in te ravotten, een eigen kamer met een dakkapel om naar de sterren te kijken én een eigen badkamer. En als ze niet boven op hun kamer spelen, biedt de living plaats zat om iPad-spelletjes te spelen, of om op het terras Pluisje het konijn te trakteren op een stukje wortel. “Het is hier leuker dan in ons oude huis”, knikken Charles en Hélène verlegen.

Iris & GregoryIris & GregoryIris & Gregory