Bernadette & Gilbert

Bernadette en Gilbert mogen dan wel 60-plussers zijn. Ze zijn actiever dan ooit: een nieuw huis en een verhuis van Frankrijk naar België. “De samenwerking met Huyzentruyt? Comme il faut.”

“Drummen zonder dat iemand ons hoort. Fantastisch toch.”

Wie binnenstapt in de moderne villa van Gilbert en Bernadette is meteen gewaarschuwd. Een drumstel siert het interieur van de leefruimte. Een nieuwe hobby van Bernadette. Ja, het gaat er hier soms luid aan toe, zeker als Gilbert zijn saxofoon erbij haalt. “We spelen zoveel we willen. Buren hebben we toch niet.” Dat is een understatement: vanuit de leefruimte kijkt het koppel uit op een weids en vlak landschap.

“De krappe timing vond ik op voorhand onrealistisch, maar het is Huyzentruyt wel gelukt. Chapeau.”

 “We kochten dit perceel voor het uitzicht en de rust. Het oud gebouwtje uit 1882 maakten we met de grond gelijk – er was toch niets meer mee aan te vangen. Huyzentruyt zorgde voor de rest. In een sneltempo. In mei startten de grondwerken. In november woonden we hier. Die timing vond ik op voorhand onrealistisch, maar het is ze wel gelukt. Chapeau.”

“Een ontbijt en de opkomende zon. Een prachtige combinatie.”

Gilbert en Bernadette zijn een nieuw koppel. Ze hebben samen vier volwassen kinderen en drie kleinkinderen. Elke maand komt de hele familie samen aan de grote eettafel in hun Poperingse villa. “Tijdens het ontbijt genieten we elke dag van de zon die opkomt achter de bomen. Een formidabel zicht. Elke dag zie je nieuwe kleuren. Dat we zoiets met de hele familie beleven, schept een band.”

“Alle beloftes werden ingevuld. Ook de mondelinge.”

Omdat ze in een landbouwzone wonen, was het koppel gebonden aan strenge bouwkundige regels. Bijvoorbeeld met een verplicht hellend dak. Maar binnenin hadden ze vrij spel. Daarom kozen ze voor een hoger plafond en deuren zonder lijsten. Die aanpassingen zorgen voor meer ruimte. “De plannen konden we makkelijk bijsturen. Met Nadine, onze projectcoördinator, was alles bespreekbaar én uitvoerbaar. Beloftes op papier of mondeling: ze kwam alle afspraken perfect na.”

imageBernadette & GilbertBernadette & Gilbert