Agnes & Dirck

“Zo stil. Dat was ik niet gewoon”, zegt Agnes na een jaartje in haar nieuw appartement in Beveren-Leie. “Vroeger woonden we in de buurt van de autostrade. Hier zijn we met ons gat in de boter gevallen.”

“Meteen het gevoel dat we thuiskomen.”

Maak kennis met Dirck en Agnes. Het gepensioneerde koppel ruilde hun huis voor een moderne hoogbouw in een nieuwe buurt. “We waren de eerste kopers en ook de eerste bewoners van het complex. We konden het mooiste appartement uitkiezen. Daarom genieten we nu van een fantastisch zicht op een toplocatie met aan beide kanten een groot terras. We zitten de hele dag in de zon. Energiekosten voor verwarming betalen we amper.”

“Met ons gat in de boter gevallen.”

Eerlijk is eerlijk. Het zat Dirck en Agnes in hun zoektocht naar een appartement niet mee. Enkele jaren geleden betaalden ze een voorschot op een appartement, maar nog voor oplevering ging het hele project in rook op. Park Interlin, een nieuwbouwproject van Huyzentruyt in Beveren-Leie bracht redding. “Ons nieuw appartement is echt wel een thuis. Van de eerste stap dat we binnenzetten, voelden we ons meteen op ons gemak.”

“We hebben het beste appartement. We zitten de hele dag in de zon en de energiefactuur is bijna nul.”

Zich thuis voelen zit vaak in kleine details. Bijvoorbeeld in de ruimte voor een eigen atelier. Uren spendeert Dirck op de gelijkvloerse verdieping. In de persoonlijke, extra grote en afgesloten garage bracht hij zijn speelgoed onder: een draaibank en ander werkmateriaal. “Ik amuseer er me kostelijk”, glimlacht hij. “Net zoals op mijn boot. Binnenvaart is ons lang leven. Vanuit Deinze gezapig varen tot in Brugge, Oostende, Diksmuide of Ieper: het is de enige reden waarom we ons appartement nog verlaten. Voor de rest hopen we hier zolang mogelijk te blijven. We hebben zelf de keuken gekozen en aan werkelijk alles is gedacht.”

Agnes & DirckAgnes & DirckAgnes & Dirck