Kortrijk - Doorniksesraat 38

DE OUDE NATIONALE BANK ALS STEDELIJKE JUWEEL

De Kortrijkse binnenstad is bezaaid met historische gebouwen. De vroegere Nationale Bank in de Doorniksestraat is één van de kroonjuwelen. Na jarenlange leegstand krijgt het pand uit 1939 een nieuwe, hedendaagse toekomst: een woonproject dat het beste van hedendaagse en historische architectuur combineert. De gevel uit 1939 blijft behouden, in de vroegere statige kantoren komen 10 woonmodules (2 woningen, 4 lofts en 4 appartementen) met uitgestrekte terrassen vol groen. De loketten maken plaats voor een binnentuin en de oude kluizenzaal en archiefzalen maken ruimte voor parkeerplaatsen en bergingen.

De statige voorgevel staat in schril contrast met de luchtige achtergevel. Grote glaspartijen, onzichtbare glazen balustrades en verticale lijnen staan er centraal. Eén van de blikvangers van het project wordt de penthouse met een groot dakterras en ongehinderd panorama op de stad. In de stad leven met de luxe van het platteland is hier de insteek. Vandaar ook de komst van een elegant stedelijk equivalent van een poolhouse op het hoogste punt van dit gebouw. 

De grote, geschrankte terrassen maken plaats voor meerdere groenperkjes en bomen enkele meters boven de grond. In combinatie met het parkje in de afgesloten binnentuin ontstaat zo een groene long op verschillende niveaus en midden in de stad. De grens tussen binnen en buiten vervaagt compleet. Waar je ook bent: de groene omgeving omringt je altijd. Het parkgevoel wordt versterkt door zitbanken en een basketbalveldje in de binnentuin. 

Meer informatie over dit project kan u terugvinden op volgende website: www.38doorniksestraat.be

Locatie ter hoogte van
Doorniksestraat 38
8500 Kortrijk

West-Vlaanderen
België
Ontvang vrijblijvend meer info

Selecteer uw gemeente:

Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen?

Te koop

Lotnr.
Grondopp.
Type
Prijs excl. kosten
Prijs incl. kosten *
Snel verhuizen?
Plan
lot 01
104 m2
Halfopen
€ 312.000
€ 379.744
download het plan in pdf formaat
lot 02
104 m2
Halfopen
€ 342.000
€ 416.147
download het plan in pdf formaat

* sleutel-op-de-deur afwerking, grond, notariskosten, registratierechten, BTW, architect en veiligheidscoördinatie zijn inbegrepen

Meer info? Bel gratis 0800 30 103
7/7 van 8.00 - 20.00 u
 

Meldingsplicht

Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Dagvaarding: neen
Recht van voorkoop: neen
Overstromingsgevoeligheid: 0
Bouwvergunning: neen
Verkavelingsvergunning: neen

Ontvang GRATIS de projectbrochure.

Ontvang onze brochure per post

Selecteer uw gemeente:

Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen?