Gent - Sint-Pietersplein

DYNAMIEK TUSSEN OUD EN NIEUW

De pracht en praal van beschermd erfgoed opnieuw tot leven wekken en genieten van het adembenemende zicht op een van de bekendste pleinen van het land: met de renovatie van een historisch pand op het Gentse Sint-Pietersplein maakt Groep Huyzentruyt plaats voor achttien wooneenheden en 2 commerciële ruimtes in het hart van de Arteveldestad.

Björk trad er op. Prince gaf er het beste van zichzelf. Leonard Cohen jaagde er zijn diepste basstem door de luidsprekers. Er zijn maar weinig pleinen in Gent die zo tot de verbeelding spreken als het Sint-Pietersplein. Het historische decor is één van de belangrijkste pleinen van de stad. Met dank aan de beschermde gevelzichten uit de 19de eeuw en de impressionante Onze-LieveVrouw-Sint-Pieterskerk die als een oninneembare beschermheer het plein flankeert. En toch is het niet al geschiedenis wat de klok slaat.

HISTORISCHE OPWAARDERING

Precies dat is de insteek van een gloednieuw woonproject langs de westzijde van het plein. Twee woningen worden er omgevormd tot 18 appartementen en twee commerciële ruimtes. Met het grootste respect voor de beschermde aanzichten en architecturale elementen, dat spreekt voor zich. De volledige gevel wordt bewaard. Meer zelfs, we herstellen de gevels in hun oorspronkelijke staat

Het waardevolle vooraanzicht wordt ongetwijfeld één van de blikvangers van het woonproject. Maar vergis je niet. Achter de geschiedenisvolle façade speelt zich een hedendaags verhaal af. Caan Architecten uit Gent ontwierp een slimme en vooral verrassende combinatie tussen authentieke elementen en hoogstaande hedendaagse architectuur. De hoge plafonds en de uitstraling vol karakter worden bewaard. Maar tegelijk integreren we een nieuw gedeelte dat meteen uit twee delen bestaat.

UITSTRALING MET EIGENTIJDS KARAKTER

Piazza San Pietro, want zo heet de nieuwe residentie, staat voor een levendige buurt. Dat bewijzen de twee winkelpanden op het gelijkvloers. Er is plaats voor een gezellig koffiehuis en een ruim winkelpand. Uiteraard zijn ook daar de historische elementen van doorslaggevend belang om de uitstraling en het cachet van het pand extra in de verf te zetten. 

Meer informatie over dit project kan u terugvinden op volgende website: www.piazzasanpietro.be

Locatie ter hoogte van
Sint-Pietersplein 0
9000 Gent

Oost-Vlaanderen
België
Ontvang vrijblijvend meer info

Selecteer uw gemeente:

Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen?

Te koop

Lotnr.
Grondopp.
Type
Prijs excl. kosten
Prijs incl. kosten *
Snel verhuizen?
Plan
HR 1 (incl. berg.comm.)
42 m2
Gesloten
verkocht
verkocht

* sleutel-op-de-deur afwerking, grond, notariskosten, registratierechten, BTW, architect en veiligheidscoördinatie zijn inbegrepen

Meer info? Bel gratis 0800 30 103
7/7 van 8.00 - 20.00 u
 

Meldingsplicht

Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Dagvaarding: neen
Recht van voorkoop: neen
Overstromingsgevoeligheid: Niet overstromingsgevoelig
Bouwvergunning: neen
Verkavelingsvergunning: neen

Ontvang onze brochure per post

Selecteer uw gemeente:

Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen?