Bewoner
Dat we nooit moesten piekeren tijdens het bouwproces, is voor mij goud waard

Dat we nooit moesten piekeren tijdens het bouwproces, is voor mij goud waard

Jolien, Benjamin, Nore en Marcel, 3-slaapkamerwoning met een tuin en een garage in Melle

En het project in Melle kwam op het juiste moment op jullie pad? “Helemaal. Voor ons is het perfect gelegen. We zijn allebei verpleegkundigen in het UZ in Gent en dat is van hieruit makkelijk te bereiken. Omdat we een intensieve job hebben en weinig kennis van bouwen en verbouwen zochten we naar een totaaloplossing. Jarenlang verbouwen en alle extra stress die daar bij komt wilden we absoluut vermijden.”

Groep Huyzentruyt werd hen aangeraden door de vader van Jolien. “Hij hoorde veel enthousiaste verhalen van Groep Huyzentruyt. Dat in combinatie met de ideale locatie voor ons in Melle gaf voor ons de doorslag. En daar hebben we nog geen spijt van gehad. Bij oplevering werden een aantal kleine zaken opgemerkt, een kras op onze poort bijvoorbeeld. Dit werd genoteerd en eerlijk is eerlijk, door Groep Huyzentruyt werd dit kordaat opgevolgd en aangepakt. Voor een perfectionist als ik, was dat heel belangrijk”, vertelt Jolien. Gelukkig verliep alles verder helemaal volgens plan. De bouw ging supervlot en het gezin kon na de verkoop van hun arbeidershuisje onmiddellijk naar hun nieuwe woonst.

“Dat we nooit moesten piekeren, is voor mij goud waard”, vervolgt Jolien. “We hadden zelf veel controle over het hele traject en het financiële plaatje klopte perfect. De communicatie van Groep Huyzentruyt is heel transparant en we kregen altijd de ruimte om goed na te denken over onze keuzes.”

De communicatie van Groep Huyzentruyt is heel transparant en we kregen altijd de ruimte om goed na te denken over onze keuzes.

Jolien
Jolien

Thuiskomen in Melle

Voor Jolien en haar gezin ligt het huis op de perfecte plek. “De autosnelweg is goed bereikbaar en toch liggen we er ver genoeg af om er geen last van te hebben. Het is echt een fijne woning om te leven met de kindjes. Omdat alles gloednieuw is, moeten we nog onze eigen stempel nog op de woning drukken. In de speelhoek deden we dat bijvoorbeeld al met zelfgemaakte meubels en wandkasten.”

Niet alleen het huis is kindvriendelijk. “De hele wijk is een heerlijke plek voor een gezin met kinderen. Melle is een gezellige, kleine gemeente waar ik mij als West-Vlaamse helemaal thuis voel. De buurvrouw komt langs de achterdeur zoals ik dat vroeger thuis gewend was. De school is dichtbij en de kinderen kunnen hier naar de jeugdbeweging en de turnles. Dat zijn ook de ideale plaatsen om nieuwe mensen te leren kennen. Tijdens de turnles drink ik al eens een wijntje met de andere mama’s”, lacht Jolien. “Het leeft hier echt. In onze buurt woont een enthousiaste generatie dertigers met kinderen. Ideaal voor ons dus.”

Nattigheid

“Tijdens storm Odette hadden we plots lichte waterinsijpeling. In een huis van 3 jaar oud verwacht je dat niet. Zelfs niet als er 100 l/m² regen valt. Groep Huyzentruyt nam meteen zijn verantwoordelijkheid en hun dienst-na-oplevering kwam ter plaatse om het probleem te onderzoeken. De oorzaak werd snel gedetecteerd en bijgevolg ook in een mum van tijd voor ons opgelost. Er kan altijd eens iets mis gaan tijdens een nieuwbouw, maar met Groep Huyzentruyt ben je wel zeker dat ze klaarstaan om dat meteen aan te pakken."