Koopwoning Bonneville - Deerlijk

Tijdloos
Iedere vierkante meter optimaal benut

Een woning moet ruim aanvoelen, maar mag toch geen oppervlakte verkwisten. Dat kan wanneer het grondplan goed overdacht is. De Bonneville is een mooi voorbeeld van een doordachte basiswoning.

Iedere vierkante meter die je niet zinvol benut is een verloren vierkante meter. Maar je betaalt wel om die oppervlakte te bouwen, te verwarmen of te onderhouden. Dergelijk verlies kun je voorkomen door heel doordacht te ontwerpen: probeer gangen te vermijden, beperk de leefruimte tot de essentie, bouw kasten in, … Architecten hebben een hele trukendoos om de beschikbare oppervlakte optimaal te benutten. De ontwerper ging tot het uiterste om de 136,62m² van deze woning aan de Roelskouter in Deerlijk volledig te benutten voor zinvolle woonoppervlakte. Een mooi voorbeeld daarvan is de overloop op de verdieping. Die is net groot genoeg om er vier deuren en een trap op uit te laten komen en er een technisch schacht in te verwerken. Meer hoeft dat ook niet te zijn. De overige ruimte op de verdieping gaat maximaal naar de drie royale slaapkamers en de bijna 10m² grote badkamer. Op de benedenverdieping gaat alle ruimte naar de leefruimte. Het toilet zit mee in de inkomhal verwerkt, een ruimte die ook weer tot de essentie beperkt is.

Moderne architectuur

Architecturaal mag de woning overigens zeker gezien worden. De kleurschakeringen in de gevelbekledingen geven de woning niet alleen een moderne toets, maar zorgen ook voor contrast in het gevelbeeld. De gevels zijn rijk beglaasd, waardoor het interieur in het daglicht baadt en de bewoners een mooi uitzicht hebben op de omgeving. De kamers op de verdieping liggen onder de dakkap. Maar dankzij de dakhelling van 45° boeten ze niet aan ruimtecomfort in.

Energiekampioen

De sterke compactheid is één van de geheimen achter de energiezuinigheid. De woning laat een E-peil 57 en een K-waarde 35 optekenen. Dat betekent dat het jaarlijkse energieverbruik voor verwarming en de productie van sanitair warm water amper 41 kWh/m² bedraagt. Het totale primair energieverbruik ligt op 105,44 kWh/m². Reken uit je winst op de energierekening!

Locatie
Roelskouter
8540 Deerlijk

Geïnteresseerd in een bezoek? Maak een afpraak

Ervaar een 360 graden rondleiding

Play video now Kijkwoning virtuele rondleiding
Keuken
Slaapkamer
Slaapkamer
Auto
Raam
Voordeur
Exterieur