6% rendement een droom?

"Lees zelf hoe Bart en Anne met hun vastgoedinvestering een jaarlijks rendement van 6,36% behaalden

Ontdek hier hun verhaal

4 redenen om te investeren in nieuwbouw

Je wil investeren in vastgoed maar twijfelt tussen een bestaand pand en nieuwbouw. Die twijfel is begrijpelijk, het is dan ook een belangrijke keuze. Je wil immers investeren in wat het meeste opbrengt en de minste zorgen met zich meebrengt.

We zetten alles op een rijtje en vergelijken de voordelen van investeren in nieuwbouw met investeren in bestaande eigendommen.

Investeringsvastgoed voor jouw budget?

Gemeente

Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen?

1. Nieuwbouw voldoet 100 procent aan alle bouwregels

Een opbrengsteigendom moet aan heel wat eisen voldoen. Zeker als je wil verhuren en genieten van huuropbrengsten. Alle installaties ­– van elektriciteit tot sanitair – moeten volgens de regels gebeuren. Door te investeren in nieuwbouw ben je zeker van je zaak. Je investering voldoet ruimschoots aan alle voorschriften en is direct klaar voor gebruik of verhuur.

Investeren in een bestaande woning  als opbrengsteigendom is vaak een gok. De kosten kunnen snel oplopen door bijvoorbeeld slijtage aan het sanitair en ook een panne van een waterleiding is niet uitgesloten. Daarna is het hopen dat alle bouw- en verhuureisen gerespecteerd werden. Verhuren van een woning die niet beantwoordt aan de conformiteitsregels kan grote gevolgen hebben: het stopzetten van het huurcontract, een volledige terugbetaling van de huurgelden tot een zware boete. En dat wil je liever niet.

2. Investeren in nieuwbouw is eenvoudig

Door te investeren in nieuwbouw maak je het jezelf eenvoudig. Je hoeft niet wakker te liggen van allerlei certificaten: de nieuwbouw is bij de oplevering voorzien van alle essentiële documenten. Van energie-attest tot postinterventiedossier.

Sowieso geniet je van een investering die beantwoordt aan de meest energiezuinige normen. Inclusief stevige isolatie. Dat is essentieel voor een opbrengsteigendom want tegen 2020 is dakisolatie voor elke verhuurwoning verplicht. En dan zwijgen we nog over de verplichting op dubbel glas. Deze nieuwe wetgeving brengt voor veel eigenaars van verouderde opbrengsteigendommen extra kosten met zich mee. Kosten die je door te investeren in nieuwbouw makkelijk vermijdt.

3. Comfort en kwaliteit voor huurders

Huurders houden van comfort. Daar is iedereen het over eens. Nieuwbouw biedt dat comfort dankzij een hedendaagse afwerking van de opbrengsteigendom. Bestaande of gerenoveerde woningen moeten van hun kant rekening houden met eerdere bouwkeuzes en de beperkingen die daarmee gepaard gaan. Investeren in nieuwbouw staat dan ook voor investeren in kwaliteit dat populair is op de huurmarkt.

4. Nieuwbouw zonder aansprakelijkheid

Beleggen in nieuwbouw zorgt voor zekerheid op lange termijn. Je hoeft niet wakker te liggen van verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid. Die nemen de architect en de bouwpromotor voor hun rekening. De wet Breyne bepaalt immers dat ze allebei tien jaar lang aansprakelijk zijn. Dat is een win-win situatie voor jou.

Het schenkt je als eigenaar of investeerder een pak gemoedsrust. Zo kan je je focussen op wat écht telt: een vlotte verhuur van je opbrengsteigendom.

screenshot ipad

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontdek verrassend bouwnieuws en inspirerende woningen. Schrijf je in en ontvang je maandelijkse nieuwsbrief.

Ik wil inspiratie
Gratis magazine

GH Magazine

Binnenkort in jouw brievenbus

Ontvang ons gratis magazine.
Jij vraagt, wij bezorgen.

Vraag ons magazine aan
Lid van Vlaamse confederatie bouw, charter der woningbouwers, ben, BIV IPI
signature
signature

Wagenaarstraat 33
8791 Beveren-Leie
056 736 736, Enable JavaScript to view protected content. Contacteer ons

Bergensesteenweg 106A bus 1
1600 Sint-Pieters-Leeuw
02 334 05 11, Enable JavaScript to view protected content.