Duurzaam bouwen en leven

Dankzij energiezuinige architectuur bespaar je op je energiefactuur en maak je maximaal gebruik van hernieuwbare energie. Bovendien is het gebruik van hernieuwbare energie verplicht, tenzij je extra isoleert.

Onze gespecialiseerde architecten en externe partners, waaronder energiedeskundigen, zoeken samen met jou het beste evenwicht tussen duurzaam en betaalbaar bouwen en wonen.

Ze houden rekening met de grootte van je woning, je omgeving, je gezin, je levensstijl, wettelijke bepalingen, het energiepeil dat je nastreeft en natuurlijk je budget.

Duurzaam bouwen en leven, hernieuwbare energie

Expert Center tot je dienst

Specialisten van het Expert Center van Groep Huyzentruyt volgen de evoluties in energiezuinig bouwen op de voet. Daar profiteer jij van. Ze geven je advies op maat. Alles staat in het teken van comfortabel wonen, kostenbesparend bouwen en een maximaal terugverdieneffect.

Samen met onze partners ontwikkelden we een optimale mix van luchtdicht bouwen en efficiënte energiebesparende maatregelen. Een gunstige oriëntatie van je woning, een uitstekende isolatie, een doordachte materiaalkeuze, het vermijden van koudebruggen: energiezuinig bouwen is een bewuste keuze van bij de start.

Expertcenter

Je ABC van EPB

Presteren met energie

Elke nieuwe woning voldoet aan EPB-normen. EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat. Je energieprestatie drukt het energieverbruik van je woning uit. Met oog voor de toekomst en de hulp van de specialisten van het Expert Center ben je zeker dat je nieuwe woning voldoet aan de strengste normen. Zo bespaar je op je energierekening. Dat is altijd mooi meegenomen.

K-peil versus E-peil

Je hebt er vast al van gehoord: het K-peil en E-peil. Maar wat is dat precies? Het K-peil staat voor de isolatiewaarde van je woning. Het houdt rekening met warmteverlies via buitenmuren, daken, vloeren, vensters, maar ook met de compactheid van je woning. Hoe lager het K-peil, hoe beter je woning geïsoleerd is.

Het E-peil duidt het energieverbruik van je woning aan. Dit wordt ook de energieprestatie genoemd. Het peil geeft aan hoeveel energie je woning en de vaste installaties verbuiken in normale omstandigheden. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning.

screenshot ipad

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontdek verrassend bouwnieuws en inspirerende woningen. Schrijf je in en ontvang je maandelijkse nieuwsbrief.

Ik wil inspiratie
Gratis magazine

GH Magazine

Binnenkort in jouw brievenbus

Ontvang ons gratis magazine.
Jij vraagt, wij bezorgen.

Vraag ons magazine aan
Lid van Vlaamse confederatie bouw, charter der woningbouwers, ben, BIV IPI
signature
signature

Wagenaarstraat 33
8791 Beveren-Leie
056 736 736, Enable JavaScript to view protected content. Contacteer ons

Bergensesteenweg 106A bus 1
1600 Sint-Pieters-Leeuw
02 334 05 11, Enable JavaScript to view protected content.