Het belang van de juiste architect bij sleutel op de deur bouwen

Weten wat je wil en graag ziet, is één stap. Iemand vinden die het voor je kan uitvoeren, is de tweede fase. Bij Groep Huyzentruyt helpen we je graag vooruit, bij elke fase van je bouwproject. Bij een nieuwbouwproject is de samenwerking met een architect daarenboven verplicht. De architect treedt op in jouw naam en staat je bij tijdens het volledige bouwproject. Hij speelt één van de hoofdrollen in je bouwplannen, dus de keuze voor de juiste architect is zeer belangrijk. Via deze weg hopen we je op weg te helpen bij je beslissing.

Indien je met ons als bouwfirma in zee gaat en kiest voor de traditionele bouwmethode, zijn er twee mogelijkheden betreffende de architect:

  • Je werkt samen met een eigen gekozen architect.
  • Je werkt samen met één van de architecten waarmee wij eerder hebben samengewerkt.

Indien je samenwerkt met een door ons reeds gekende architect, heeft dit als voordeel dat onze bouwadviseur zeer goed op de hoogte is van de stijl die deze architect meester is. Elke bouwstijl heeft namelijk zijn specifieke eigenschappen, kenmerken en tevens zijn voorgeschiedenis. Indien je echter kiest voor een ontwerp van een eigen architect, stellen wij als algemeen aannemer met eigen studiedienst onze kennis en ervaring ter beschikking van de architect van jouw keuze.

Architect

Belangrijke factoren

Indien je ervoor opteert om samen te werken met een architect uit ons aanbod, houden wij alvast rekening met een aantal belangrijke factoren:

Bouwstijl

Ga je voor landelijk, eigentijds of modern? Landelijk typeren wij als warm en gezellig, eigentijds als heerlijk elegant en uitnodigend en modern als ruim wonen met strakke lijnen. Herken je je droomproject in één van deze drie omschrijvingen? In dat geval kunnen wij voor jou doelgerichter op zoek gaan naar de gepaste architect. Onze bouwadviseur kent namelijk de bouwstijlen en -methodes van onze partners en heeft met hen allen samengewerkt waardoor hij perfect weet welke stijl elke architect meester is. Dit maakt hem de persoon bij uitstek om op zoek te gaan naar dé architect wiens specialiteit(en) aansluit(en) bij jouw wensen.

Regio

Waar je ook wilt bouwen: van West- tot Oost-Vlaanderen, over Antwerpen, tot Brussel, Brabant en zelfs Henegouwen. Groep Huyzentruyt vind je overal. Wat je ook verkiest, wij stemmen de plaats waar jij binnenkort gaat leven steeds af met de plaats waar de architect woon- en/of werkzaam is. Een architect in je buurt biedt namelijk verschillende voordelen. Vooreerst is het voor jezelf eenvoudiger om bij hem of haar langs te gaan indien je vragen hebt. Daarnaast kan de architect in kwestie ook sneller op de werf aanwezig zijn voor de verplichte controles.

Referenties

Aan de hand van referenties kunnen wij je ook een goede inschatting bezorgen van wat je kan en mag verwachten. In onze inspiratieboeken kunnen we je de nodige plannen en foto's tonen en op basis daarvan kunnen we een bezoekje brengen aan door ons gerealiseerde woningen.

Bovenstaande factoren kunnen je uiteraard ook op weg zetten om zelf op zoek te gaan naar een geschikte architect. Wat je ook verkiest, Groep Huyzentruyt stelt haar kennis en expertise ter beschikking zodat de architect steeds kan ontwerpen met integratie van de technieken. Hiermee worden latere onvoorziene kosten voorkomen en kan de bouwheer uiteindelijk genieten van een beter, efficiënter en duurzaam eindresultaat.

Het voorontwerp

Een voorontwerp is steeds een goede referentie om na te gaan of je wensen matchen met de mogelijkheden van je architect. Onze bouwadviseurs luisteren tijdens een verkennend gesprek naar je wensen, zowel op esthetisch, praktisch als budgettair vlak. Tijdens dit gesprek wordt informatie verzameld over je verwachtingen, de eigenschappen van je bouwgrond en de bijhorende stedenbouwkundige voorschriften. Dit gesprek kan je helpen om standpunten te vergelijken en zo na te gaan of jullie op dezelfde golflengte zitten op het vlak van bouwen. Aan de hand hiervan maakt de toegewezen architect of onze eigen studiedienst een voorontwerp dat aansluit bij de omgeving, je gewenste materialen en je beschikbare budget.

Perfect samenspel tussen architect en algemeen aannemer

Wij van Groep Huyzentruyt vinden het cruciaal om duurzame en kwaliteitsvolle woningen te realiseren voor al onze klanten. Dit is in onze ogen het best mogelijk wanneer de algemeen aannemer en de architect nauw samenwerken gedurende het volledige bouwproces. Wij verkiezen dan ook een benadering waarbij iedere partij meedenkt, meevoelt en open communiceert. Een samenwerking tussen jij als bouwheer, wij als aannemer en één van onze architecten is voor ons dan ook de ideale mix om tot een perfect geheel te komen. Een perfect geheel waarin iedereen helemaal zichzelf kan zijn, en waarin jij uiteindelijk kan gaan wonen en leven.

Architect
screenshot ipad

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontdek verrassend bouwnieuws en inspirerende woningen. Schrijf je in en ontvang je maandelijkse nieuwsbrief.

Ik wil inspiratie
Gratis magazine

GH Magazine

Binnenkort in jouw brievenbus

Ontvang ons gratis magazine.
Jij vraagt, wij bezorgen.

Vraag ons magazine aan
Lid van Vlaamse confederatie bouw, charter der woningbouwers, ben, BIV IPI
signature
signature

Wagenaarstraat 33
8791 Beveren-Leie
056 736 736, Enable JavaScript to view protected content. Contacteer ons

Bergensesteenweg 106A bus 1
1600 Sint-Pieters-Leeuw
02 334 05 11, Enable JavaScript to view protected content.