Kortrijk - Doorniksesraat 38

DE OUDE NATIONALE BANK ALS STEDELIJKE JUWEEL

De Kortrijkse binnenstad is bezaaid met historische gebouwen. De vroegere Nationale Bank in de Doorniksestraat is één van de kroonjuwelen. Na jarenlange leegstand krijgt het pand uit 1939 een nieuwe, hedendaagse toekomst: een woonproject dat het beste van hedendaagse en historische architectuur combineert. De gevel uit 1939 blijft behouden, in de vroegere statige kantoren komen 10 woonmodules (2 woningen, 4 lofts en 4 appartementen) met uitgestrekte terrassen vol groen. De loketten maken plaats voor een binnentuin en de oude kluizenzaal en archiefzalen maken ruimte voor parkeerplaatsen en bergingen.

De statige voorgevel staat in schril contrast met de luchtige achtergevel. Grote glaspartijen, onzichtbare glazen balustrades en verticale lijnen staan er centraal. Eén van de blikvangers van het project wordt de penthouse met een groot dakterras en ongehinderd panorama op de stad. In de stad leven met de luxe van het platteland is hier de insteek. Vandaar ook de komst van een elegant stedelijk equivalent van een poolhouse op het hoogste punt van dit gebouw. 

De grote, geschrankte terrassen maken plaats voor meerdere groenperkjes en bomen enkele meters boven de grond. In combinatie met het parkje in de afgesloten binnentuin ontstaat zo een groene long op verschillende niveaus en midden in de stad. De grens tussen binnen en buiten vervaagt compleet. Waar je ook bent: de groene omgeving omringt je altijd. Het parkgevoel wordt versterkt door zitbanken en een basketbalveldje in de binnentuin. 

Meer informatie over dit project kan u terugvinden op volgende website: www.38doorniksestraat.be

Situé à la hauteur de
Doorniksestraat 38
8500 Kortrijk

West-Vlaanderen
België
Plus d'informations sans engagement

Sélectionner votre ville:

Vous souhaitez recevoir notre newsletter?

A vendre

Nr de lot.
Superficie.
Type
Prix frais excl.
Prix frais incl. *
Déménager rapidement?
Plan
lot 01
104 m2
Maison 3 facades
€ 312.000
€ 379.744
download het plan in pdf formaat
lot 02
104 m2
Maison 3 facades
€ 342.000
€ 416.147
download het plan in pdf formaat

* finition clé sur porte (selon le cahier des charges), terrain, notaire, régistration, TVA, architecte et frais de coördination de sécurité inclus

Plus d'info's ?
Numero gratuit 0800 30 103
7/7 de 8.00 - 20.00 h
 

Déclaration obligatoire

Destination urbanistique: Woongebied
Citation: neen
Droit de préemption: neen
Exposition aux inondations: 0
Permis de bâtir: neen
Permis de lotissement: neen

Obtenez GRATUITEMENT la brochure du projet.

Recevez notre brochure par la poste

Selecteer uw gemeente:

Vous souhaitez recevoir notre newsletter?