May 13, 2019, 9:53 am

Op pad met projectleider Sören

Als projectleider bij Groep Huyzentruyt coördineert Sören Ingels de bouw van zowat 35 woningen op vijf verschillende locaties. Na een dagje in zijn voetsporen zijn twee dingen snel duidelijk: zijn auto is een rijdend kantoor en hij hangt continu aan de telefoon. “Ik moet soms snel beslissen om iets technisch mogelijk te maken. De box met bouwdossiers in mijn autokoffer en een ongelimiteerd gsm-abonnement zijn dus echt onmisbaar.”

5.03 uur, wakker zonder wekker
Als jonge vader heeft Sören geen wekker nodig, zijn zestien maanden oude tweeling is er ook vandaag weer vroeg bij. “Het ochtendritueel is met drie kleine kinderen vooral veel chaos en haast. Soms heb ik het gevoel dat ik al een halve werkdag achter de rug heb als ik mijn oudste zoontje aan school afgezet heb”, lacht Sören. Terwijl hij het zegt, komt het eerste telefoontje binnen. Het is 7.35 uur. “Eén van de aannemers van de werf in Kortemark wil weten waar hij de elektriciteitsaansluiting moet voorzien. Hoe sneller ik antwoord geef, hoe sneller hij kan verderwerken.”

De taak van een projectleider? Mogelijke euvels oplossen vóór ze een echt probleem vormen.

8.18 uur, koffer met back-ups
Sören zorgt elk jaar dat ongeveer 35 gezinnen in hun nieuwe woning kunnen intrekken. De projecten waarvoor hij verantwoordelijk is, liggen verspreid over het zuiden van West-Vlaanderen en Henegouwen. “35 woningen tegelijk coördineren, dat vraagt een goed geheugen en overzicht. Of je bent goed georganiseerd, natuurlijk. Bij mij is het een combinatie van de twee: in mijn koffer zit standaard een grote box met al mijn bouwdossiers, maar vaak ken ik het antwoord op de meeste vragen wel uit het hoofd. Of ik bel naar de woonconsulent of interne projectleider die de werf begeleidt.”

Op weg naar Luingne, de eerste werf van de dag, staat de telefoon amper stil. “Toen ik hier vier jaar geleden startte, had ik een beperkt telefoonabonnement. Dat heeft niet lang geduurd, al na een paar dagen had ik mijn limiet bereikt. Sindsdien mag ik onbeperkt bellen,” lacht Sören.

9.35 uur, bouwen volgens plan
Dat werven goed opgevolgd moeten worden, is al snel duidelijk. In Luingne gebruikte een aannemer ander hout voor de dakspanten. “Op zich geen groot probleem, maar de oppervlakte van de zolder stemt daardoor niet helemaal overeen met wat op plan verkocht werd.” Resultaat: de aannemer moet opnieuw beginnen. “Juist is juist, we voeren uit wat de klant verwacht en wijken niet af van de plannen.”

Van het Henegouwse Luingne trekt Sören naar het West-Vlaamse Kortemark. “Mijn auto is mijn kantoor. Vanuit mijn voorliefde voor karting en motorsport ben ik blij dat ik veel op de baan mag. Als tiener reed ik competitie op heel wat Belgische kartingcircuits, op de weg hou ik me makkelijk aan alle regels.

Door lang met goede aannemers te werken, bouw je wederzijds respect op. Uiteindelijk streven we allemaal naar één ding: een mooie woning bezorgen aan tevreden klanten.

10.42 uur, werken met goede aannemers
In een van de woningen in Kortemark bleef water achter na een boring. Het gevolg: de mannen die isolatie spuiten, kunnen niet starten. “Het is aan mij om dat op te lossen en ervoor te zorgen dat de timing niet in gevaar komt.” Drie telefoontjes later heeft Sören de oplossing: één van de aannemers die in de buurt werkt, komt het water opruimen. “Dat is het voordeel van al lang met goede aannemers te werken. Ze zijn flexibel en er is wederzijds respect. We willen allebei hetzelfde, dat is een mooie woning bouwen voor tevreden klanten,” legt Sören uit.

12.06 uur, nooit ongelezen mails
Werfbezoeken in de voormiddag, opvolging in de namiddag. “Ik kan niet tegen ongelezen mails. Ik doe liever overuren dan een volle mailbox achter te laten. Dat betekent meestal dat ik ’s middags mijn lunch aan mijn bureau opeet, ik laat geen tijd onbenut.” 

14.52 uur, overleg met de woonconsulent
Bij Groep Huyzentruyt kan je als klant zelf de materialen en de indeling van je woning kiezen. Dat doe je samen met een woonconsulent. Ligt je droomwoning vast, dan neemt een interne projectleider de voorbereiding op zich en volgt een externe projectleider zoals Sören persoonlijk de werf op. 

Bij Groep Huyzentruyt werken we als een sterk team. Door samen over een bepaald project te denken, zien we zelden iets over het hoofd

Deze namiddag staat een meeting met woonconsulente Nadine gepland. We moeten voor een van de woningen de plaats van de stopcontacten overlopen en ook de precieze locatie van de schuifdeur wordt besproken.” Meteen daarna volgt een tweede overleg. Samen met interne projectleider Debora bestelt Sören de materialen voor een project in Kortemark en overlopen ze alle details. “Samen staan we sterk. Door ons allemaal over een bepaald project de buigen, zien we zelden iets over het hoofd.”

17.46 uur, proactief werken
De werkdag zit er bijna op. Maar eerst rijdt Sören nog even langs een van zijn werven om een verlengkabel klaar te leggen. “Afhankelijk van de bouwfase ben ik bij elke werf minstens twee keer per week aanwezig. Maar als het nodig is, zelfs drie keer per dag.” Vorig jaar leverde Sören 35 woningen op, allemaal binnen de vooropgestelde timing. “Ik lig van sommige werven echt wakker. Dan geef ik ’s nachts mijn kleintjes een flesje en gaat mijn computer draaien. Het is simpel, als er problemen zijn, moeten ze opgelost worden.”

Vannacht zal hij alvast goed slapen, het weekend staat voor de deur en de jonge papa is niet van plan veel te doen. “Lekker eten en de zetel induiken. Waarschijnlijk lig ik na een kwartiertje al te slapen,” lacht Sören.

Hou je net als Sören van een gevarieerde werkdag? We hebben misschien dé job van je leven: bekijk snel onze openstaande vacatures.

Woningen, appartementen en bouwgronden te koop Algemeen contactformulier