WERKNEMER IN DE KIJKER: Nadine Tack, Woonconsulente

Wanneer je bij Groep Huyzentruyt een woning koopt, ga je sowieso langs bij een woonconsulente. Wat mag je verwachten? Dat ontdek je in het verhaal van Nadine Tack, een van de zes woonconsulenten die al meer dan 25 jaar van je huis een thuis maakt.

Werknemer-ID

Naam: Nadine Tack
Functie: Woonconsulente
Sinds: november 1992

Het klinkt misschien cliché, maar ik behandel elke woning alsof het mijn eigen thuis was.

Meedenken, oplossingen zoeken en kopers een nieuwe start geven. Zo omschrijft Nadine Tack haar job als woonconsulente. Na meer dan 25 jaar in de sector kent ze het bouwproces vrij goed. “Mijn job is meer een passie geworden. Ik haal er veel voldoening uit en vind het dan ook logisch én leuk om bij te blijven met de snel evoluerende bouwstijlen, bouwsystemen en materialen.”

Ik verzamel alle creatieve ideeën van de nieuwe eigenaars en maak er een mooi geheel van.

Enkele weken na de ondertekening van de overeenkomst, gaan alle nieuwe eigenaars langs bij Nadine of een van haar vijf collega’s. Ze krijgen advies op vlak van inrichting, kleurencombinaties, verlichting ... en bespreken de indeling van hun woning met alle daarbij horende vragen. “Ik ga na hoe ze de inrichting van hun keuken zien, welke sanitaire toestellen ze in de badkamer willen, wat er in de berging moet voorzien worden. Soms hebben nieuwe eigenaars heel veel ideeën voor elke ruimte apart. Ik probeer er samen met hen één mooi geheel van te maken.”

Nadine vindt een persoonlijk gesprek zeer waardevol. Door te luisteren, krijgt ze een duidelijk beeld van hoe haar klanten leven, hoe hun gezinssituatie is, wat hun verwachtingen zijn en voor welke stijl ze zullen kiezen voor de inrichting van hun woning. “Dat zet mij op weg om hun woning creatief te optimaliseren. Door hier en daar bij te sturen of te herindelen, probeer ik hun droomwoning te realiseren.”

Zelfs in mijn vrije tijd kan ik geen interieurzaak voorbijlopen zonder er even een kijkje te nemen.

Welke eigenschappen moet een woonconsulent volgens Nadine zeker hebben? “Je moet zowel het esthetische als het technische en commerciële aspect van de nieuwbouw kunnen combineren en de klant hierin begeleiden. Het klinkt misschien cliché, maar ik behandel elk dossier alsof het mijn eigen woning is. Zelfs in mijn vrije tijd kan ik geen interieurzaak voorbijlopen zonder even binnen te springen. Mijn favoriete quote is niet toevallig: doe wat je graag doet en geniet van het ‘veel te korte’ leven. En voilà, met deze job is dit voor mij het geval.”

Ondertussen kreeg Nadine ook de kans om een zestal kijkwoningen in te richten. “Niet de simpelste taak, je moet namelijk een zo breed mogelijk publiek aanspreken en inspireren.” Haar aanpak? “Ik probeer me in de stijl van de woning in te leven en werk deze uit met een hedendaagse tot vooruitstrevende inrichting en materiaalkeuze. Potentiële klanten moeten meteen zien wat mogelijk is en hoe hun eigen droomwoning eruit kan zien.”


Heb je een vraag voor Nadine? Contacteer haar via 056/736 718 of mail naar Enable JavaScript to view protected content..

Zie je een job bij Groep Huyzentruyt ook wel zitten? Bekijk onze vacatures of solliciteer spontaan.