April 11, 2019, 4:52 pm

Koen en Xavier investeren voor een zorgeloos pensioen op Ibiza

Koen en Xavier besloten om hun spaargeld te investeren in vastgoed en kozen voor een moduswoning van Groep Huyzentruyt. De komende vijftien jaar zijn ze zeker van drie procent rendement en wordt hun droom, overwinteren in Ibiza, een stuk realistischer.
 

Investeren in vastgoed, een zorgeloze keuze
Met de verkoop van zijn loft ontving Koen De Smyter een mooi bedrag op zijn rekening. “Maar op de bank brengt spaargeld niets op en beleggen in fondsen of op de beurs vond ik te riskant. Mijn schoonvader, die een verleden heeft als boekhouder, becijferde dat een Groep Huyzentruyt-woning de beste investering met de minste zorgen was”, legt Koen uit. Zo gezegd, zo gedaan. Samen met partner Xavier Minjauw vond hij een hoekwoning met een eigen tuin, precies wat het koppel zocht om te verhuren.

“Dankzij een E-peil van 30 zijn we de eerste vijf jaar vrijgesteld van onroerende voorheffing. Een financiële meevaller!”

Ondertussen genieten Koen en Xavier al een jaar van vaste huuropbrengsten. Zonder onroerende voorheffing. De woning heeft namelijk een E-peil van 30 en valt daarmee onder de BEN-klasse waardoor ze de eerste vijf jaar vrijgesteld is van onroerende voorheffing. Een meevaller voor de jonge investeerders, zo kunnen ze hun droombestemming nog net iets vaker bezoeken. “Landen in Ibiza is altijd een beetje thuiskomen. We hebben er allebei ons hart verloren en plannen om er onze oude dag te spenderen.”

Open communicatie en vlot verloop
Koen en Xavier zijn zeer positief over onder andere de aanpak van Groep Huyzentruyt. “We hadden eerder al een slechte ervaring met een andere ontwikkelaar, maar het verschil met Groep Huyzentruyt kon niet groter zijn. Isabelle, onze woonconsulente, en werfleider Joachim hebben ons doorheen het hele bouwproces ontzettend goed geholpen. We kregen zelfs al de sleutel van het huis voordat alles ondertekend was, zo’n vertrouwen is heel plezant.”
 

Woningen, appartementen en bouwgronden te koop Algemeen contactformulier