Kleiner wonen is de toekomst

Die stelling staat niet in de sterren geschreven, maar is doodeenvoudig de nuchtere verwachting van de modale Belg. We hechten vooral belang aan een energiezuinige, onderhoudsarme en kant-en-klare woning. Om die wensen haalbaar te maken, moeten we nu eenmaal compacter bouwen.

Onze grootste droom is en blijft een eigen woning. Dat droombeeld zit er bij de meerderheid van de Belgen ingebakken. De voorkeur gaat daarbij vooral uit naar een betaalbare en volledig afgewerkte woning. We willen geen jaren meer bouwen en verbouwen en we willen evenmin onze laatste euro investeren in de woning. De gemiddelde Belg wil na de aankoop of bouw van een woning immers nog financiële speelruimte overhouden voor andere prioriteiten in het leven:

  • vrienden
  • vakantie
  • hobby’s
  • ...

Compact = energiezuinig

Niet alleen onze centen, ook onze tijd willen we niet langer integraal aan de woning spenderen. Tuin en woning mogen kleiner en bovenal onderhoudsarm. De kleinere oppervlakte wordt ook ingegeven in het streven naar een energiezuinigere woning. Het budget dat we uitsparen in de vierkante meters spenderen we aan isolatie en luchtdichtheidOp lange termijn levert dat ook financieel voordeel op.

Die energiezuinige en instapklare woning zien we liefst in een rustige en groene omgeving: een verkeersluwe straat en een inplanting die sociale contacten bevorderen zijn daarbij een pluspunt.

Oud vs nieuw

De verwachtingen anno 2015 verschillen daarmee volledig met de verwachtingen die oudere generaties 50 jaar geleden hadden. Zij bouwden grote woningen op het platteland, ver van alle voorzieningen en zonder aandacht voor energiezuinigheid. Onze nieuwe verwachtingen vallen dus niet te rijmen met de bestaande woningen. Dat betekent dat we nood hebben aan nieuwe woonconcepten op maat van onze wensen.

Modus-woning

Met de Modus-woning biedt Groep Huyzentruyt een antwoord op de typische Vlaamse woonverlangens. De Modus-woning is compact en dus energiezuinig, flexibel invulbaar, kant-en-klaar bij aankoop en onderhoudsarm. Waar mogelijk ligt ze in een verkeersluwe en groene omgeving. En dankzij de doorgedreven rationaliteit in de planningsfase biedt ze het voordeel dat ze financieel haalbaar is. Voor de prijs van een Modus-woning kun je vaak niet eens een oude rijwoning kopen. 

Compact