Hoe werkt sleutel-op-de-deur?

Heb je een drukke job, gezin of sociaal leven en is de nieuwbouw van je woning een hele uitdaging? Dan is sleutel-op-de-deur een interessante optie. Eén firma voert het volledige bouwproces uit tegen een vaste prijs en timing en levert je een instapklare woning. Wat betekent het voor jou om sleutel-op-de-deur te bouwen?

Een woning kopen is een van de belangrijkste momenten in je leven. Informeer je op voorhand goed over alle mogelijkheden en vind heel wat inspiratie op de website van sleutel-op-de-deurbedrijven, in brochures of tijdens open kijkdagen van de vele nieuwbouwprojecten.

Wat is sleutel-op-de-deur?

Bouwen met een sleutel-op-deurfirma betekent dat één bedrijf het hele bouwproces voor z’n rekening neemt. Je hoeft zelf geen architect en aannemer(s) te zoeken, offertes te vergelijken en je bezig te houden met de details van het bouwproces. Die verantwoordelijkheid ligt bij de sleutel-op-de-deurfirma, die meteen het aanspreekpunt is voor al je vragen. Van de plannen en het ontwerp tot de ruwbouw en de afwerking binnen een bepaalde termijn en tegen een vooropgesteld budget levert deze bouwfirma je een afgewerkte woning.

Sleutel-op-de-deur vs zelf bouwen

Zorgeloos bouwproces

Schakel je een sleutel-op-de-deurfirma in, dan ligt de verantwoordelijkheid bij één partij. Bovendien blijft het sleutel-op-de-deurbedrijf tien jaar aansprakelijk voor grote gebreken in de woning, ook de onzichtbare, en garandeert de woningbouwwet Wet Breyne je een degelijke woning binnen de afgesproken bouwtermijn en tegen correcte financiële voorwaarden. 

Maar sleutel-op-de-deurbedrijven gaan verder dan wat de wet hen oplegt. Met een persoonlijke service willen ze zich onderscheiden. Zo krijg je vanaf het ondertekenen van het contract één vast aanspreekpunt: je projectleider beantwoordt alle vragen en houdt je op de hoogte van wat er op de werf gebeurt.

Bij Groep Huyzentruyt ontvang je een werfsleutel waarmee je op elk moment van de dag jouw woning-in-opbouw kan bezoeken. Heb je bijkomende wensen of suggesties? Dan spelen wij hier meteen op in.

Wat kost een sleutel-op-de-deurwoning

Budgettaire zekerheid en vrijheid

Naast zekerheid op vlak van timing, bieden veel sleutel-op-de-deuraannemers je ook budgettaire garantie. Meer zelfs, ze leggen de kostprijs contractueel vast. Zo kom je nooit voor financiële verrassingen te staan, tenzij je bijkomende wensen hebt natuurlijk.

Groep Huyzentruyt is ervan overtuigd dat het vaak eenvoudiger kiezen is wanneer je een afgewerkte woning echt ziet. Je ontdekt er meteen wat je krijgt voor je geld en hoe je thuis eruit kan zien voor je bouwbudget. Natuursteen of parket? Een moderne of landelijke keuken? Jij kiest. Of je vraagt advies aan een van onze woonconsulenten.

Klaar voor de toekomst

Verplichte EPB-eisen bij nieuwbouw

Vanaf 2021 bouwen we in Vlaanderen enkel nog woningen met een maximaal E-peil E30, dit is de score die aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. BEN-bouwen, of bouwen volgens bijna-energieneutrale principes, vraagt een kleine investering maar rendeert onmiddellijk dankzij een lagere energiefactuur.

Goed nieuws, de woningen van Groep Huyzentruyt voldoen vandaag al aan deze verplichte energie-eisen. Met een doorgedreven isolatie, de keuze voor een ventilatiesysteem C (natuurlijke aanvoer met mechanische, vraaggestuurde afvoer) of ventilatiesysteem D (volledig mechanisch), een condenserende gasketel en een fotovoltaïsche zonnepaneleninstallatie zetten al onze woningen al een sterk E-peil neer. Je profiteert niet alleen een leven lang van een lage energiefactuur en hoger wooncomfort, ook de waarde van je woning blijft behouden.

Groep Huyzentruyt geeft je graag advies in je ideale sleutel-op-de-deurwoning. Vraag een vrijblijvende afspraak of laat je inspireren door ons aanbod nieuwbouwprojecten.