December 9, 2015, 9:45 am

De voordelen van moderne ramen in nieuwbouwwoningen

Ramen zijn een belangrijk onderdeel geworden voor de isolatie van een woning. Nieuwbouwwoningen worden standaard voorzien van HR++ glas en zijn daardoor akoestisch en thermisch optimaal geïsoleerd. Er zijn veel verschillende soorten ramen met ieder zo zijn eigen voordelen. Gaat u voor onderhoudsarme PVC ramen of toch liever voor stevige, duurzame aluminium ramen? Ontdek de voordelen van nieuwe ramen.

Thermische en akoestische isolatie

Vanwege de aangescherpte EPC-eisen dat de norm vastlegt voor de energieprestatie van gebouwen is het noodzakelijk dat de nieuwbouwwoningen optimaal geïsoleerd worden en zo het energieverbruik reduceren. Dit heeft alles te maken met het thema duurzaam wonen wat langzamerhand de standaard wordt binnen onze samenleving. Daarom worden nieuwbouwwoningen tegenwoordig standaard voorzien van HR++ glas. Dit moet ervoor zorgen dat huishoudens besparen op stookkosten, een belangrijke kostenpost binnen de jaarlijkse energierekening. Dit bespaart u al snel 20% op uw jaarlijkse energierekening. Daarnaast draagt u ook uw steentje bij aan een beter leefbaar milieu.

Soorten ramen

Waar van oudsher voornamelijk gebruik werd gemaakt van houten ramen zijn er tegenwoordig meerdere mogelijkheden met ieder zo zijn eigen voordelen. Ramen zijn beschikbaar in de volgende uitvoeringen:

PVC ramen

Momenteel de populairste ramen onder huishoudens. Het onderhoudsarme karakter en de relatief goedkope aanschafprijs maken PVC ramen zo populair. Met goed onderhoud hebben PVC ramen een levensduur van wel 50 jaar. U reinigt PVC ramen snel en gemakkelijk met een vochtig doekje of sponsje. De ramen staan bekend om de uitstekende isolatie en het onderhouden gaat snel en gemakkelijk.

Houten ramen

Houten ramen komen in de binnenstad steeds minder voor maar zijn nog redelijk populair in de buitenwijken en landelijke gebieden. Houten ramen staan bekend om de traditionele, klassieke uitstraling en het flexibele karakter. Ze vergen meer onderhoud maar zijn wel op ieder gewenst moment aan te passen naar wens. Het opschuren en verven van houten ramen is een klus die u gemakkelijk zelf kunt doen.

Aluminium ramen

Aluminium ramen hebben voornamelijk de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Aluminium ramen zijn veelal terug te zien bij grote gebouwen met grote glaspartijen. Aluminium is een stevig en sterk materiaal dat uitermate geschikt is om grote glaspartijen te tillen. Daarnaast verkleuren en vervormen aluminium ramen niet in de loop der jaren en hebben ze een levensduur van wel meer dan 70 jaar. Aluminium ramen geven een woning een zeer strakke en moderne look en zorgen voor een uiterst stevige gevel.

Ramen in nieuwbouwwoningen

Bij nieuwbouwwoningen hoeft u zich geen zorgen te maken om de kwaliteit van de ramen. Uw woning wordt voorzien van kwalitatief goede ramen waar u decennia lang geen omkijken naar heeft. Deze nieuwe ramen gaan, mits ze goed onderhouden worden, jarenlang mee.

Woningen, appartementen en bouwgronden te koop Algemeen contactformulier