January 10, 2019, 2:16 pm

Bouwen voor de volgende generatie

Als je vandaag bouwt, dan wil je een degelijk huis waar het gezond, duurzaam en comfortabel wonen is. Een woning die jaar na jaar haar waarde en kwaliteit behoudt om door te geven aan de volgende generaties, dat is de droom van elke kandidaat-bouwer. Ben jij klaar om te bouwen voor de toekomst?

Vier concrete tips om duurzaam te bouwen

1.    Locatie

Denk goed na over de locatie van je woning. Het bepaalt niet alleen de waarde van je thuis, maar ook een beetje je toekomst: waar je woont heeft een grote impact op je levenswijze. Stel jezelf daarom volgende vragen voor je een woning koopt:

2.    Energie

Energiezuinigheid is essentieel voor een duurzame woning. De nieuwste woningen voldoen al aan de BEN (Bijna-EnergieNeutraal)-norm en gaan soms nog een stapje verder dan wat de wet oplegt. Ze verbruiken erg weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water en halen die energie vooral uit hernieuwbare, groene bronnen.

Wat zijn de voordelen van BEN-bouwen?

Extra investeringen in energiebesparende maatregelen betalen zichzelf terug. Voor BEN-woningen krijg je bovendien premies die in totaal kunnen oplopen tot meer dan 10.000 euro. Zo kan je vijf jaar lang tot 100 % korting krijgen op de onroerende voorheffing en bieden enkele banken een voordelig BEN-krediet. Meer weten over deze financiële steuntjes in de rug?  

3.    Materiaalgebruik

Duurzaam materiaalgebruik wordt steeds belangrijker. Door efficiënter om te gaan met bouwmaterialen en energiegebruik, streven bouwbedrijven naar een minimale milieubelasting.

De variatie in bouwmaterialen is enorm, hier vind je enkele principes die je kunnen helpen bij je keuze:

4.    Watergebruik

Waterbewust bouwen krijgt steeds meer aandacht. Leidingwater is kostbaar, dus moet je er zuinig mee omspringen. Zonder aan comfort in te boeten, kan je tientallen liters water per dag besparen. Je moet verschillende keuzes maken over hoe je omspringt met drink-, regen- en afvalwater.

Huis van de toekomst

Je eigen woning bouwen is een belangrijke en duurzame investering die je meestal maar één keer in je leven doet. Zorg voor een thuis dat zowel op ecologisch als op sociaal vlak duurzaam is. Kies voor een bouwsysteem dat voor iedereen toegankelijk is en waarbij de kwaliteit op lange termijn gegarandeerd blijft. Het huis van de toekomst is geen futuristisch hightech-bouwwerk, maar vooral een slimme woning om je tijd in je huis zo aangenaam, comfortabel en veilig mogelijk te maken. 

Benieuwd hoe wij meebouwen aan jouw toekomst? Maak een vrijblijvende afspraak of vind inspiratie in ons aanbod nieuwbouwprojecten.

Woningen, appartementen en bouwgronden te koop Algemeen contactformulier