6 inspirerende websites voor je nieuwe interieur

Niets zo leuk als intrekken in een kersvers huis. Maar hoe richt je je nieuwe stek op een originele en hippe manier in? En kan dat dan op een betaalbare manier? Het antwoord is twee keer volmondig “ja”. Het enige wat je moet doen is creatief aan de slag gaan. Gelukkig geeft het wereldwijde web je gratis en voor niets pakken inspiratie. Pak je ideeënboekje en surfen maar. Dit zijn de beste websites voor je interieurinspiratie.

1. Ikea hacking

Akkoord, de meubels van Ikea zie je overal. Maar ze zijn wel goedkoop en met een gezonde portie doe-het-zelf en wat creativiteit heb je voor je het weet een uniek stuk in je living of slaapkamer staan. Pimpen die handel!

Wat je ook doet: denk out-of-the-box. Je Ikea-meubel hoeft niet per sé gebruikt te worden voor wat je het ooit kocht. Een tv-meubel dient met een leuke twist perfect als badkamerkast en vice versa. Of ga met verf en behang aan de slag. Een simpele schuurbeurt of een nieuw laagje verf doen wonderen. En of je het nu recyclage of restyling noemt: één ding is zeker, originaliteit hoeft niet duur te zijn.

  • Interieurdesigner.be geeft het voorbeeld. Stoelen worden kleerhangers, fruitschalen worden verlichtingsarmaturen.
  • Ikeahackers.net is volledig gewijd aan het pimpen van Ikea-meubels. Zelfs de bekende blauwe tas krijgt er een nieuwe invulling.
  • Ook Ikea zelf doet mee. Op de Facebookpagina tonen ze creatieve tips en handige doe-het-zelf-voorstellen om je interieur uniek te maken.

www.ikeahackers.net
www.facebook.com/IKEAbelgium
www.interieurdesigner.be/interieurtips/detail/ikea-meubels-en-decoratie-restylen

2. Vintage versus tweedehands

Vintage is hot en online is het tweedehandsaanbod gigantisch. Maar in plaats van een lelijke, oude fauteuil wil je natuurlijk een hip designermeubel. Enter Catawiki.

Catawiki is het online equivalent van de hipste tweedehandsshop. Even zoeken en je vindt er prachtige designmeubelen, opmerkelijke decoratie en unieke objecten. Die buitengewone ontdekking waar je al maanden de rommelmarkten voor afschuimt, is hier maar enkele klikken verwijderd. En bovendien zijn er geen vaste prijzen. Je moet bieden. Wat de kans op een buitenkansje nog groter maakt.

www.catawiki.be

3. 100% uniek

Mag je interieur exclusief zijn? Geen probleem! Etsy brengt creatieve designers van over heel de wereld samen. Van interieurontwerpers tot meubelmakers, van juweelontwerpers tot toekomstige sterren van de catwalk.

Geen overaanbod meubels van grote ketens, enkel de real deal: unieke stukken van startende of bescheiden designers die groots zijn in wat ze doen en maken. En je hebt geen detectiveskills nodig om je gading te vinden. Alles wat aangeboden wordt, is gescreend op kwaliteit.

Handig zijn ook de recensies van de verkopers/designers. Zo weet je meteen wat anderen van het product vinden. Trouwens, als je zelf creatief bent, kan je ook je eigen spullen aanbieden. Altijd handig om nieuwe markten te verkennen, toch?

www.etsy.com

4. Design is fine

Topdesign aan een aanvaardbare prijs. Decovry organiseert elke week een online verkoop van een 8-tal design- en interieurmerken. Even registreren en je krijgt elke week een nieuw aanbod in je mailbox.

Verlichting, accessoires, meubilair, textiel, decoratie en zelfs kunst. Decovry selecteert zelf de merken en werkt rechtstreeks samen met de ontwerpers om een scherpe prijs te bieden. Als Scandinavisch design je ding is, is een bezoekje aan Decovry zeker de moeite waard. Topdesign blijft een fantastische manier om je interieur een luchtige – en soms zelf humoristische – noot te geven. Zeker als je korting krijg.

www.decovry.com

5. Opendesk

Opendesk is een compleet nieuwe manier om meubelen te ontwerpen, maken en kopen. Je kiest het design van je keuze – om het even of het nu om een stoel, tafel of kast gaat – en krijgt offertes van verschillende meubelmakers in je buurt. Bestellen doe je uiteindelijk bij de meubelmaker die je zelf verkiest.

Opendesk verandert het traditionele model van meubelmaken. Tijdrovende levertermijnen zijn er niet: alles wordt lokaal gemaakt. Sowieso zit je qua design goed, zeker als je houdt van natuurlijke houtkleuren en spontane vormen.

www.opendesk.cc

6. Pinterest

De meest voor de hand liggende inspiratiesite voor je interieur houden we voor het laatst: Pinterest. Het is hét platform waar mensen hun mooiste creaties delen. Tik even enkele zoekwoorden in en je krijgt de meest verrassende resultaten. Aan de hand van de trefwoorden kom je zeker terecht bij wat je zoekt. Of het nu voor je badkamer, leefruimte of slaapkamer is.

Pinterest is het perfecte prikbord om leuke ideeën op te doen. Het is een van de meest inspirerende sites vooraleer je officieel de koopjacht opent. Hou je vooral niet in: ook toonaangevende interieurdesigners gebruiken Pinterest als inspiratiebron.

www.pinterest.com

Tip: hou bij het samenstellen van je interieur rekening met je beschikbare oppervlakte. Een compacte woning inrichten vraagt een andere aanpak dan pakweg een loft.

Inspiratie websites